Burgund er ikke bare kjent for sine viner, men ogsĂ„ sin solbĂŠrlikĂžr, CrĂšme de Cassis. Miksen av denne likĂžren og lokal hvitvin av druen aligotĂ© ble visstnok kreert av Dijons mangeĂ„rige borgermester, Canon Delix Kir.Â
Her kan du lese historien om kirÂ
Og her kan du lese om denne veldig tradisjonsrike men ikke like kjente burgundervinen aligoté
Ved Ä bytte ut hvitvinen med champagne eller musserende fra Burgund, fÄr du en Kir Royal.
Og ved Ä erstatte solbÊrlikÞren med en annen likÞr som bjÞrnebÊrlikÞr, som ratafia som er likÞr fra Champagne, eller en av de eksperimentelle likÞrene til disse to kvinnene, fÄr du et helt annet smaksuttrykk.
Kanskje har du sÄgar laget likÞr selv, ja da trenger du bare en tÞrr hvitvin eller musserende vin, sÄ er du i gang.
Men du kan fint plukke med likĂžr fra polet - utvalget er stort.
Se utvalget av likÞr pÄ polet
Her kan du sÞke i Apéritifs drinkbase
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vĂ„r gratis tjenesteÂ
GĂ„ ikke glipp av ukens drink - bestill vĂ„rt gratis nyhetsbrevÂ
Â