Dagens rett

Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri

Kveite stortrives med sensommerlige ingredienser - vær forberedt på avhengighetsskapende smaker

Kveite stortrives med sensommerlige ingredienser - vær forberedt på avhengighetsskapende smaker

Fennikel, bønner og erter fra nærmeste reko-leverandør, er på sitt beste akkurat nå. De fortjener å få følge av det beste fra havet.
18 September 2021 - 00:05

Så gode er disse råvarene at de kun trenger et minimum av behandling. Får du ikke tak i erter for å ille selv, kan du selvsagt bruke sukkererter. Selskapserter fra fryseren går selvsagt også. 

Kveite er for det meste tilgjengelig som skiver, og du kan absolutt lage retten med slike. Husk bare at de trenger litt mer varmebehandling for å bli gjennomstekt. Men vær for all del forsiktig. Tørrstekt kveite er ikke godt, uansett hvor god råvaren var i utgangspunktet. 

Se alt det andre du kan lage med kveite. 

Men har du ikke kveitefilet for hånden, velg gjerne annen hvit fisk som torsk, lysing eller kolje/hyse. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri

Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri

Fremgangsmåte

Pannestekt kveite:
Drypp litt salt over kveitefileten 10 minutter før steking.

Varm en panne til middels sterk varme, ha i olje og stek fisken gyllen på en side først.

Tilsett hvitløksfedd, sitronsskive, timiankvist og smør og stek videre i 1 minutt. Snu så fileten. La fisken hvile i pannen til en kjernetemperatur på 45 grader.

Tips:
Om du ikke har temperaturmåler: Et lett dytt med fingeren gir litt motstand, da er den perfekt stekt.

Braisert fennikel:
Kutt fennikelen i to, ha i en vakuumpose sammen med olivenolje, hvitvinseddik, sitronsaft, salt og vann. Vakuumer og damp sous-vide ved 85 grader i 15 minutter. Legg posen i isvann.

Tips:
Hvis du ikke har slikt utstyr, kan du koke fennikel delt i strimler al dente sammen med ingrediensene i en kjele.

Rett før servering stekes fennikelen gyllen i smør, smak til med salt.

Chimichurri:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til jevn masse.

Grønne bønner og erte-sauté:
Skyll bønnene og del i 3 cm strimler. Varm olje i en panne og tilsett bønner og erter. Sauter ved middels varme, men pass på at de ikke tar farge.

Tilsett vann og smør og rør til smøret har emulgert. Smak til med salt.

Se alt det andre du kan lage med kveite. 

Men har du ikke kveitefilet for hånden, velg gjerne annen hvit fisk som torsk, lysing eller kolje/hyse. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her