Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri
Godfisk.no

Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri

Her får kveite følge av sesongens friske grønnnsaker til glede for øye og gane.

Fremgangsmåte

Pannestekt kveite:
Drypp litt salt over kveitefileten 10 minutter før steking.

Varm en panne til middels sterk varme, ha i olje og stek fisken gyllen på en side først.

Tilsett hvitløksfedd, sitronsskive, timiankvist og smør og stek videre i 1 minutt. Snu så fileten. La fisken hvile i pannen til en kjernetemperatur på 45 grader.

Tips:
Om du ikke har temperaturmåler: Et lett dytt med fingeren gir litt motstand, da er den perfekt stekt.

Braisert fennikel:
Kutt fennikelen i to, ha i en vakuumpose sammen med olivenolje, hvitvinseddik, sitronsaft, salt og vann. Vakuumer og damp sous-vide ved 85 grader i 15 minutter. Legg posen i isvann.

Tips:
Hvis du ikke har slikt utstyr, kan du koke fennikel delt i strimler al dente sammen med ingrediensene i en kjele.

Rett før servering stekes fennikelen gyllen i smør, smak til med salt.

Chimichurri:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til jevn masse.

Grønne bønner og erte-sauté:
Skyll bønnene og del i 3 cm strimler. Varm olje i en panne og tilsett bønner og erter. Sauter ved middels varme, men pass på at de ikke tar farge.

Tilsett vann og smør og rør til smøret har emulgert. Smak til med salt.

Se alt det andre du kan lage med kveite. 

Men har du ikke kveitefilet for hånden, velg gjerne annen hvit fisk som torsk, lysing eller kolje/hyse. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her