Dagens rett
Når du gjør dette med kyllingen, blir den uimotståelig
Foto: (JamieRogers1)

Når du gjør dette med kyllingen, blir den uimotståelig

Det er mye lettere enn det kanskje ser ut som. Har du en gitterrulle, blir det ekstra lett.
Aase E. Jacobsen
12 Januar 2024 - 00:00

Kylling i gitter er en klassisk britisk rett. For å få til det fine gitteret, brukes en såkalt gitterrulle som fås kjøpt hos kjøkkenutstyrspesialister. Men du kan klare deg uten, det blir bare ikke like pent. Du kan selvsagt droppe gitteret, men det har en fin effekt siden fuktighet slipper ut gjennom hullene under stekingen og osten smelter inn og blir sprøstekt i åpningene. Så ikke helt bortkastet med andre ord.

Innbakt kyllingfilet med cheddarost og madeirasaus

Innbakt kyllingfilet med cheddarost og madeirasaus

Fremgangsmåte

  1. Dryss kyllingfiletene med salt og pepper.
  2. Stek dem i smør i middels varm panne i 3 minutter på hver side.
  3. Avkjøl filetene.
  4. Kjevle ut butterdeigplatene i 2-3 mm tykkelse og del dem i to.
  5. Legg en kyllingfilet på hver butterdeigleivhalvpart og dekk med ost eller kyllinglevermousse.
  6. Lag gittermønster på de resterende butterdeigleivhalvpartene og legg dem forsiktig oppå de respektive halvdelene.
  7. Klem butterdeigen sammen i kantene med en gaffel eller fingrene og lim sammen med sammenpisket egg.
  8. Legg "pakkene" på et smurt stekebrett og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til butterdeigen er gyllen.
  9. Madeirasaus .
  10. Finhakk løken og fres den i smør til den er blank.
  11. Tilsett tomatpuré. Rør godt sammen.
  12. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp.
  13. Tilsett soyasaus.
  14. La sausen småkoke i ca. 10 minutter før den siles.
  15. Smak til med salt og pepper
  16. Visp inn smør rett før servering.
  17. Om den er for tynn kan du piske inn litt maizenna i litt av sausen og spe med dette til ønsket tykkelse.
  18. Server med babygulerøtter, aspargesbønner, madeirasaus og kokte poteter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her