Dagens rett
Når du gjør dette med kyllingen, blir den uimotståelig
Foto: (JamieRogers1)

Når du gjør dette med kyllingen, blir den uimotståelig

Det er mye lettere enn det kanskje ser ut som. Har du en gitterrulle, blir det ekstra lett.
Aase E. Jacobsen
12 Januar 2024 - 00:00

Kylling i gitter er en klassisk britisk rett. For å få til det fine gitteret, brukes en såkalt gitterrulle som fås kjøpt hos kjøkkenutstyrspesialister. Men du kan klare deg uten, det blir bare ikke like pent. Du kan selvsagt droppe gitteret, men det har en fin effekt siden fuktighet slipper ut gjennom hullene under stekingen og osten smelter inn og blir sprøstekt i åpningene. Så ikke helt bortkastet med andre ord.

Innbakt kyllingfilet med cheddarost og madeirasaus

Innbakt kyllingfilet med cheddarost og madeirasaus

Fremgangsmåte

  1. Dryss kyllingfiletene med salt og pepper.
  2. Stek dem i smør i middels varm panne i 3 minutter på hver side.
  3. Avkjøl filetene.
  4. Kjevle ut butterdeigplatene i 2-3 mm tykkelse og del dem i to.
  5. Legg en kyllingfilet på hver butterdeigleivhalvpart og dekk med ost eller kyllinglevermousse.
  6. Lag gittermønster på de resterende butterdeigleivhalvpartene og legg dem forsiktig oppå de respektive halvdelene.
  7. Klem butterdeigen sammen i kantene med en gaffel eller fingrene og lim sammen med sammenpisket egg.
  8. Legg "pakkene" på et smurt stekebrett og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til butterdeigen er gyllen.
  9. Madeirasaus .
  10. Finhakk løken og fres den i smør til den er blank.
  11. Tilsett tomatpuré. Rør godt sammen.
  12. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp.
  13. Tilsett soyasaus.
  14. La sausen småkoke i ca. 10 minutter før den siles.
  15. Smak til med salt og pepper
  16. Visp inn smør rett før servering.
  17. Om den er for tynn kan du piske inn litt maizenna i litt av sausen og spe med dette til ønsket tykkelse.
  18. Server med babygulerøtter, aspargesbønner, madeirasaus og kokte poteter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her