Dagens rett

Lasagne med salat

Dette skaper stor stemning rundt middagsbordet

Dette skaper stor stemning rundt middagsbordet

Det er altså ikke mer som skal til en torsdag i januar.
06 Januar 2022 - 01:00

Det er ingen hemmelighet at italienerne er enestående når det kommer til retter med pasta. Lasagne er intet unntak, og variasjonsmulighetene er store. 

Søker du etter et måltid du garantert blir mett av, så må det bli lasagne. Tilberedningen slår sjelden feil, og metthetsfølelsen varer akkurat så lenge et godt måltid skal gjøre. Og det beste av alt - du kan forberede retten god tid i forveien.

Det heter seg at en italiener aldri ville finne på å lage lasagne med kjøttdeig, men det er blitt en form for norsk standard. Lettvint er det i hvert fall.

Vil du ha en vegetarisk lasagne, bytter du ut kjøttdeigen med en pakke bønner eller linser. Så enkelt kan det gjøres, og mye billigere og bedre enn kjøtterstatningene. 

Lasagne med salat

Lasagne med salat

Fremgangsmåte

La pastaplatene få ligge og bløte seg i 5-10minutter. 

Hvit saus:
Smelt smøret i en kasserolle. Rør inn melet og spe med melken.

La sausen tykne under stadig omrøring. Smak til med krydder.

Kjøttsaus:
Kutt løk og sjampinjong. Varm oljen i en gryte. Fres løken og sjampinjongen til den er blitt blank og myk. Ta ut av pannen. Ha kjøttdeigen i pannen og la den brunes under stadig omrøring. Tilsett løk, sjampinjong og tomatpure, hermetisert tomat og vin. La kjøttsausen få småkoke i 15 min. Smak til med oregano og salt/pepper.

Smør en ildfast form. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen, fyll på med et lag hvit saus, som toppes med pastaplater. Gjenta med nytt lag kjøttsaus, hvit saus og avslutt med pastaplater. Dryss revet ost på toppen. Stekes midt i ovnen ved 225 C i ca 30 min.

Salat:
Skyll spinaten og del tomatene i 2 el 4 biter. Ha i en bolle med basilikumbladene. Pisk sammen olje, sitron og salt pepper og drypp over salaten. 

Server gjerne godt brød til. 

Her finner du mange andre lasagneretter

Her er alt du behøver å vite om pasta

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag
Dagens rett

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag

Vi snakker om en karriduftende gryte med masse frukt som ananas og mango.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her