Lasagne med salat
Aperitif

Lasagne med salat

Få retter løfter stemningen rundt middagsbordet som en lasagne. Her får den følge av en frisk salat.

Fremgangsmåte

La pastaplatene få ligge og bløte seg i 5-10minutter. 

Hvit saus:
Smelt smøret i en kasserolle. Rør inn melet og spe med melken.

La sausen tykne under stadig omrøring. Smak til med krydder.

Kjøttsaus:
Kutt løk og sjampinjong. Varm oljen i en gryte. Fres løken og sjampinjongen til den er blitt blank og myk. Ta ut av pannen. Ha kjøttdeigen i pannen og la den brunes under stadig omrøring. Tilsett løk, sjampinjong og tomatpure, hermetisert tomat og vin. La kjøttsausen få småkoke i 15 min. Smak til med oregano og salt/pepper.

Smør en ildfast form. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen, fyll på med et lag hvit saus, som toppes med pastaplater. Gjenta med nytt lag kjøttsaus, hvit saus og avslutt med pastaplater. Dryss revet ost på toppen. Stekes midt i ovnen ved 225 C i ca 30 min.

Salat:
Skyll spinaten og del tomatene i 2 el 4 biter. Ha i en bolle med basilikumbladene. Pisk sammen olje, sitron og salt pepper og drypp over salaten. 

Server gjerne godt brød til. 

Her finner du mange andre lasagneretter

Her er alt du behøver å vite om pasta

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her