Dagens rett

Lasagne med salat

Nå vil vi ha noe italiensk på bordet! Søker du etter et måltid du garantert blir mett av, så må det bli lasagne. Tilberedningen slår sjelden feil, og metthetsfølelsen varer akkurat så lenge et godt måltid skal gjøre. Og det beste av alt - du kan forberede retten god tid i forveien.

Italienerne er enestående på retter innen pasta. Lasagne er intet unntak, og variasjonsmulighetene er store. Ingrediensene og drikketilbehøret kan nøye tilpasses hverandre for også på dette felt kan Italia by på rik variasjon. Lykke til!

Lasagne med salat

Fremgangsmåte

La pastaplatene få ligge under rennende vann ca 5.min

Hvit saus:
Smelt smøret i en kaserolle. Rør inn melet og spe med melken.
La sausen tykne under stadig omrøring. Smak til med krydder.

Kjøttsaus:
Varm oljen i en gryte. Fres løken til den er blitt blank. Ha i kjøttdeigen og la den brunes under stadig omrøring. Tilsett champingnon, tomatpurè, hermetisert tomat og vin. La kjøttsausen få småkoke i 3-4 min. Smak til med Oregano og evt. salt/pepper.

Smør en ildfast form. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen, fyll på med et lag hvit saus, som toppes med pastaplater. Gjenta med nytt lag kjøttsaus, hvit saus og avslutt med pastaplater. Dryss revet ost på toppen. Stekes midt i ovnen ved 225 C i ca 30 min.

Til salaten serveres eventuelt også godt brød sammen med olivenolje og balsamico.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Jim Hensley.

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen