Rødløk er en takknemlig råvare som er med oss hele året. Alltid frisk og sprø. Mens vi venter på årets nye løk, nyter vi det som er igjen etter fjoråret i en pai som denne.
Dagens rett
![Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2024/4/13/bf39741fa4d85c0de925b2093274c5b6/jpg/aperitif/article_details_medium/iStock-1898229433.jpg)
Foto: (Asadnz)
Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.
17 April 2024 - 00:00
Løkpai med Jarlsberg og timian
![Løkpai med Jarlsberg og timian](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2024/4/13/bf39741fa4d85c0de925b2093274c5b6/jpg/aperitif/news_recipe_large/iStock-1898229433.jpg)
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en kjele og rør inn løk, laurbær, nellikspiker og friskhakket timian.
- Dryss over evt litt sukker og la surre ved middels varme til løken er nesten mør og lett karamellisert, ca. 15 minutter.
- Smakt til med salt og pepper.
- Kle formen med de tinte butterdeigsplatene. De kan gjerne kjevles sammen på forhånd.
- Prikk bunnen godt med en gaffel og forstek i ovnen ved 220 grader i 6-7 minutter.
- Ta ut laurbær og nellikspiker og hell løkblandingen over den forstekte paibunnen.
- Dryss over osten. Stek paien ved 200 grader i 15 minutter til osten har smeltet.
Mange flere lekre paier finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå