Dagens rett

Mantza

Greske smaker er det vi trenger nå i januar

Greske smaker er det vi trenger nå i januar

Denne retten er sågar vegetarisk, og proteinene kommer fra osten som nærmest er en selvfølge. Ikke bare feta, men også en halvfast type kalt kasseri som fint kan erstattes av norsk ost.
05 Januar 2022 - 01:00

For utvalget av gresk ost utover feta er begrenset her til lands. Men når det kommer til feta finnes det mange å velge mellom. Den beste og mest smaksrike er en blanding av melk fra geit og sau. Kasseri er også laget av sauemelk men siden det ikke finnes her til lands, kommer du langt med en halvfast småskalaost av kumelk, eller geitemelk for ekstra karakter.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Mantza

Mantza

Fremgangsmåte

Skjær paprikaene i fire båter. Legg dem i en ildfast form sammen med auberginen.

Sauter løken i olje, tilsett knuste tomater og glaser.

Hell sausen over paprikaen og auberginen. Dryss litt salt og nykvernet pepper samt oregano over.

Dekk med osten og topp med tomatene som er skåret i skiver.

Bakes i ovnen ved 180 grader i 40 minutter. Hell olivenolje og dryss grovhakket persille over før servering.

Mange flere vegetarretter finner du her

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
Guide
Oppskrifter rødbeter

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter

For bak rødbetens grå skall, finnes masse farge, gode smaker og svært nyttige mineraler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta
+
Ukens vin

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta

Denne legendariske rødvinen byr på mye smak, men også stor harmoni.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
Guide
Oppskrifter rødbeter

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter

For bak rødbetens grå skall, finnes masse farge, gode smaker og svært nyttige mineraler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag
Dagens rett
Pølser på meksikansk

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag

Pølser fra grillen kan serveres med annet enn brød eller lompe. Denne kombinasjonen er alltid populær blant barn i alle aldre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta
+
Ukens vin

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta

Denne legendariske rødvinen byr på mye smak, men også stor harmoni.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her