Med denne vrien på svineribba, blir du helt

Svineribbe med hasselnøtter, chili og eple

(Bilde: Stian Broch)

Med denne vrien på svineribba, blir du helt

Bak denne oppskriften står en av høstens kokebokhelter, Jan Ivar Nykvist, som med Maten vi deler er en av finalistene til Beste Norske Kokebok 2017.

Jan Ivar Nykvist er mest kjent for sin glødende interesse for grilling, noe som har gitt ham NM-tittel og ikke minst en plass blant de fem beste kokebøkene i 2015 med nettopp Glød.

Bragden gjentar han i år, men nå med et bredere tema. Derfor er dagens rett ikke fra grillen, men fra stekeovnen, og en for de fleste alternativ måte å tilberede ribbe. 

Her kan du lese om denne kokeboken og de andre fire finalistene i årets kokebokkåring 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Svineribbe med hasselnøtter, chili og eple

Fremgangsmåte

Skjær av svoren og beina på ribba. Du kan også la beina sitte på og fjerne dem etter at ribba er stekt. Da er ribba så mør at de lar seg fjerne lett. Rut opp fettet med en skarp kniv.

Krydre ribba med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form. Fordel resten av ingrediensene over ribba, men pass på at ribba ikke dekkes helt med væske. Ca. ¼ av ribba skal stikke over væsken. 

Sett ribba i ovnen ved 150 °C og la stå i 2–3 timer. Det er viktig at ribba står lenge så den blir ordentlig mør. Beregn god tid. Snu ribba omtrent hver halvtime. Det siste kvarteret kan du legge ribba med fettet opp og heve temperaturen til 200 °C slik at du får litt farge på fettet. Pynt med koriander ved servering. 

Servering:
Svineribba smaker fantastisk godt sammen med en sprø salat og nykokt ris. Du kan også ha linser og mer grønnsaker i den ildfaste formen under steking samt servere godt brød ved siden av.

Her kan du lese om denne kokeboken og de andre fire finalistene i årets kokebokkåring 2017

Derfor spiser halve Norge svineribbe på julaften

Langtidssteking av ribbe

Slik lager du juleribbe

Flere tips til ribbe

Dette drikker du til ribbe

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Stian Broch

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen