Dagens rett

Minestrone al pesto italiensk grønnsakssuppe med pasta og pesto

Har du rester i kjøleskapet, er minestrone med pesto det du skal lage
Foto: (Morten Brun)

Har du rester i kjøleskapet, er minestrone med pesto det du skal lage

Den italienske minestronesuppen har store variasjoner fra nord til sør i Italia, men basisen med pasta, bønner og grønnsaker er lik.
09 Mars 2023 - 01:00

Minestrone er så gammel som italiensk (altså romersk) matkultur og finnes over hele landet, om enn i ulike former. Men utgangspunktet er det samme, og selve ordet betyr "det som serveres". Som oftest betød det suppe. 

Denne oppskriften er fornorsket ved at den bruker kjøttdeig, men den kan altså fint sløyfes helt for den står seg godt uten. Takket være bønner og pasta blir den riktig mettende. Om du ikke tyr til lettvinte løsninger som fryste grønnsaker, bruk det du har i grønnsaksskuffen. Den perfekte rett å lage når du skal rydde i kjøleskapet.

 

Minestrone al pesto italiensk grønnsakssuppe med pasta og pesto

Minestrone al pesto italiensk grønnsakssuppe med pasta og pesto

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttdeigen raskt i olje i en gryte.
  2. Tilsett finhakket løk og brun til mykt.
  3. Tilsett kraften og soyasaus og kok opp.
  4. Ha i pasta og la småkoke 5-6 minutter.
  5. Tilsett grønnsaksblandingen, bønner og tomat, samt evt chiliflak og la småkoke 4-5 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper, og server med en spiseskje pesto og litt nyrevet parmesan i hver suppeskål.
  7. Smaker godt med brød til.

Tips: Du kan fint droppe kjøttdeig helt for en vegetarisk rett, eller erstatte den med kjøttrester.

Flere oppskrifter på minestrone  

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her