Dagens rett

Ostegratinerte pannekaker

Dette er skikkelig mumsemat
Foto: (anamejia18)

Dette er skikkelig mumsemat

Pannekaker til middag eller kveldskos er alltid velkomment. Spesielt når de er gratinert med ost som her.
07 Februar 2022 - 00:00

Dette er for øvrig en fin måte å bruke opp osterester på. Aller best blir den med ost med karakter - unngå vanlig gulost - og gjerne blåmuggost.  Du kan også blande flere ostetyper slik som med den populære pizzaen "quattro formaggi".

Sjekk ut våre andre oppskrifter på pannekaker

Du behøver heller ikke lage pannekakene selv om du har dårlig tid. De fra butikken får nytt liv på denne måten. Og denne retten kan også lages med tortilla. 

Ostegratinerte pannekaker

Ostegratinerte pannekaker

Fremgangsmåte

  1. Bland rømme og ost og smak til med salt og pepper, samt muskatnøtt.
  2. Bland skinke, vårløk og pak choy, alt kuttet i i strimler, med halvparten av rømmen og osten.
  3. Fordel blandingen på pannekakene og rull sammen. Legg dem i en smurt, ildfast form, og ha over resten av osten/rømmen over.
  4. Gratiner i ovn ved 225 °C i 5-10 minuttet til osten er lyst gyllen.
  5. En frisk salat smaker godt til.

Du behøver heller ikke lage pannekakene selv om du har dårlig tid. De fra butikken får nytt liv på denne måten. Og denne retten kan også lages med tortilla. 

Sjekk ut våre andre oppskrifter på pannekaker

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du pannekaker i en fart

Slik lager du pannekaker i en fart

Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.

Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.

Pannekakene kan serveres til middag med sukker, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.

Sjekk ut våre andre oppskrifter på pannekaker

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her