Dagens rett

Oste- og tomatgratinerte kyllinglår på potetseng

Hvor rask middagen kommer på bordet, avhenger av kyllingen
Foto: (Angelika Mostova)

Hvor rask middagen kommer på bordet, avhenger av kyllingen

Velger du ferdiggrillet fra butikken, sparr du en halvtime. Men aller best blir det om du gjør hele jobben selv.
09 Januar 2023 - 01:00

Denne oppskriften er en fin måte å pimpe opp ferdigkylling fra butikken, men også en fin måte å gjøre kyllinglår du steker selv, enda mer saftige. 

En enkel, men effektiv måte å skape ekstra hygge på en mandag i januar. 

Trenger du enda mer varme, kan du servere med din favoritt blant hot-sauce-ene. 

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Oste- og tomatgratinerte kyllinglår på potetseng

Oste- og tomatgratinerte kyllinglår på potetseng

Fremgangsmåte

  1. Potetseng: Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i en smurt, ildfast form.
  2. Dryss salt og pepper over.
  3. Hell over melk/fløte. Sett formen i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.
  4. Kyllinglår: Pensle kyllinglårene med smeltet smør og dryss dem med salt og pepper. Legg dem oppå potetene og stek videre i ca. 40 minutter.
  5. Legg tomatskiver på hvert kyllinglår. Dryss osten på toppen og skru opp temperaturen på stekeovnen eller sett på grillelementet.
  6. La osten smelte og bli så vidt gyllen. Det tar noen få minutter, så følg med.
  7. Pynt med frisk bladpersille.

Server kyllinglår og potetseng hver for seg med en frisk salat ved siden av.

Tips:
Ferdig grillede kyllinglår eller grillet kylling delt i fire kan også brukes. Legg lårene/kyllingstykkene oppå potetene når det er 15-20 minutter igjen av steketiden.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her