Dagens rett

Oste- og tomatgratinerte kyllinglår på potetseng

Hvor rask middagen kommer på bordet, avhenger av kyllingen
Foto: (Angelika Mostova)

Hvor rask middagen kommer på bordet, avhenger av kyllingen

Velger du ferdiggrillet fra butikken, sparr du en halvtime. Men aller best blir det om du gjør hele jobben selv.
09 Januar 2023 - 01:00

Denne oppskriften er en fin måte å pimpe opp ferdigkylling fra butikken, men også en fin måte å gjøre kyllinglår du steker selv, enda mer saftige. 

En enkel, men effektiv måte å skape ekstra hygge på en mandag i januar. 

Trenger du enda mer varme, kan du servere med din favoritt blant hot-sauce-ene. 

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Oste- og tomatgratinerte kyllinglår på potetseng

Oste- og tomatgratinerte kyllinglår på potetseng

Fremgangsmåte

  1. Potetseng: Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i en smurt, ildfast form.
  2. Dryss salt og pepper over.
  3. Hell over melk/fløte. Sett formen i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.
  4. Kyllinglår: Pensle kyllinglårene med smeltet smør og dryss dem med salt og pepper. Legg dem oppå potetene og stek videre i ca. 40 minutter.
  5. Legg tomatskiver på hvert kyllinglår. Dryss osten på toppen og skru opp temperaturen på stekeovnen eller sett på grillelementet.
  6. La osten smelte og bli så vidt gyllen. Det tar noen få minutter, så følg med.
  7. Pynt med frisk bladpersille.

Server kyllinglår og potetseng hver for seg med en frisk salat ved siden av.

Tips:
Ferdig grillede kyllinglår eller grillet kylling delt i fire kan også brukes. Legg lårene/kyllingstykkene oppå potetene når det er 15-20 minutter igjen av steketiden.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her