Drikke
Perfekt champagne til 17. mai-festen

Perfekt champagne til 17. mai-festen

Denne champagnen er svært anvendelig og tåler også vanskelige smaker.
Aase E. Jacobsen
15 Mai 2013 - 13:55

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Drappier Quattuor Blanc de Quatre Blancs Brut (57190)er en svært fyldig og karaktersterk champagne. En typisk matchampagne med god fedme, fint skum og bra friskhet. 

Spesiell men god

En champagne som tåler å møte koldtbordets mange utfordrende smaker, uten å bukke under, som veldig mange champagner på «standardnivå» gjør.

Slik lager du et bugnende koldtbord

Den en altså en spesiell champagne, men i positiv forstand. Og først og fremst på grunn av druemiksen. Den er laget av fire ulike hvite druer, hvor bare én av dem tilhører det vanlige champagneutvalget, nemlig chardonnay.

Se test av blanc de blancs-champagne

De tre øvrige er veldig tradisjonsrike druer, men som i stor grad er fortrengt i Champagne. Blanc vrai er vi familiær med fra andre områder som pinot blanc. L’arbanne og petit meslier hører hjemme i underområdene Aube og Marne respektive.

Knusktørr og ren

Det er Drappier som står bak denne spesielle champagnen. De har ellers et veldig bredt utvalg i Norge, men det er bare Quattuor og Drappier Carte Blanche Brut (30532)som er representert i basis.

Les mer om Drappier

Deres aller beste kjøp, Champagne Drappier Brut Nature (41256), må nok bestilles, men det er til gjengjeld en champagne som fortjener mer oppmerksomhet. Den finnes dessuten i en ekstra god magnumutgave, Drappier Brut Nature (41949). Som alt hos Drappier er bruken av svovel minimal.

Unngår pumping og filtrering

Men akkurat denne cuvéen finnes også i en spesiell utgave som er laget helt uten bruk av svovel – og er visstnok den eneste i sitt slag i hele regionen. Med eller uten svovel er Brut Nature en superlekker sak til en knallgod pris.

Les mer om bruk av svovel

Toppcuvéen Drappier Millésime Exception Brut 2005 (59514)er også svært prisgunstig tatt i betraktning at den har ligget minst fem år på bunnfallet. Den er ikke filtrert og halvparten av vinen er modnet i store eikefat. Her som ellers hos Drappier unngås pumping under fremstillingen for å redusere uønsket oksidasjon mest mulig.

Drappier Grande Sendrée Brut 2005 (14384)er mer robust i stilen, men gjør en god jobb på matbordet.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her