Potetlasagne

Poteter som hovedingrediens er svært så økonomisk og ikke minst godt. Prøv ut oppskriften og vinforslagene du får med deg i dag. Og det finnes alternativer - også i drikkeveien.

Husk for all del at kroppen trenger vann, masse vann. Vi anbefaler at du drikker minst like mye Farris som vin. En kald pilsner er heller ikke av veien til et slikt måltid. Velbekomme.

Potetlasagne med salami

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

8 stk
1 pakke(r)

Fremgangsmåte

Skjær poteter, tomater og auberginer i tynne (2-3 mm) skiver. Stek auberginen i olje til den er pent brun.
 
Legges lagvis med salt, pepper og finhakket hvitløk samt evt. finhakket ansjos, salami eller spekeskinke i strimler mellom lagene i en ildfast form. Bruk gjerne en springform, da blir det lettere å få den helskinnet ut av formen.
 
Dryss ost på toppen. Stek ved 180 grader i en drøy time til potetene er myke.
 
La lasagnen få hvile i 10 minutter til den får satt seg. Løsne langs kanten på formen og ta av sidedelen.
 
Skjær så i pene stykker og server sammen med en salat som du blander av romanosalatblader, ekebladssalat, en avocado i terninger og en dressing av 1 ss god eddik eller sitronsaft, 3 ss god olivenolje, 1 ts fransk sennep, salt og pepper samt litt finhakkete friske urter.
 

Godt brød til er en selvfølge.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker/ Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Akevitt og julemat i Oslo 2. desember

Bli med på en eventyrlig start på julen med 6 lekre akevitter til deilig julemat fra Sentralen

Mesterblender Jon Bertelsen og grunnlegger Odd Nelvik fra Det Norske Brenneri tar deg igjennom en helaften med akevitt og julemat i fokus. Du får lære om norske håndverkstradisjoner og smake deg igjennom 6 forskjellige akevitter til 4 deilige småretter med smak av jul. Kanskje blir du også inspirert til forandring av julekveldens meny? Les hele saken

Til toppen