Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

På kjøkkenet er det viltsesong hele året. Derfor står en deilig viltmiddag på vår lørdagsmeny. Kanskje du er så heldig å ha muligheter til å kunne jakte selv, og enda heldigere dersom resultatet er en velfylt fryser med masse nydelig reinsdyrkjøtt? Frem med det og server med deilig vin til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Reinsdyrfilet med pære, potet og sopp

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

800 g
reinsdyrfilet , indre- eller ytrefilet
1 ts
0.5 ts
1 ss
Poteter
4 stk
4 stk
1 ss
0.25 ts
0.5 ts
Saus
1 ss
Grønnsaker
100 g
0.5 ts
0.25 ts
1 ss

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180°C. Steketid ca. 20 minutter.

Skrell potetene. Skjær poteter og pærer i ca. ½ cm tykke skiver. Brun potet- og pæreskivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper. Ta dem ut av pannen og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn". Sett pærene i en liten ildfast form.

Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Brun filetene raskt i smør i varm panne til de får en gyllen farge. Legg dem over i formen sammen med "pæretårnene". Stekes ca. 20 minutter på 180°C.

Hakk og fres sjalottløken i smør i en liten kjele. Hell på rødvin og kok uten lokk til den er redusert til halve mengden. Lag saus etter oppskrift på posen, litt av vannet erstattes med rødvinsjyen.

Skrell sjalottløken og del dem i fire på langs. Riv av stilkene på spinaten, skylles godt i kaldt vann. Rens soppen og skjær den i store skiver. Brun sopp og løk i stekepannen, vend inn spinaten de sist 2 minuttene av stekingen.

Flere deilige retter med reinsdyr

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen