Saftig start på året

Saftig start på året

Denne rødvinen er ikke bare supersaftig, men også vel tilpasset årets første måltid med vin til.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Sérol Les Vieilles Vignes 2010 (52101) byr på herlig skogsbær- og jordsmonnspreg samt stor saftighet og friskhet. Perfekt til den lettere menyen som preger første uke av januar, samtidig som den har nok fylde til å matche retter med en del smak. Og så er den å finne i de aller fleste polutsalg.

Domaine Robert Sérol er en ytterst seriøs eksponent for både appellasjonen Côte Roannaise og druen gamay som oftest forbindes med beaujolais, men som her, et steinkast i sørvestlig retning, også oppnår mye karakter.

God konsentrasjon

Spesielt når vinen lages av druer fra velvoksne vinstokker som i dette tilfellet (45 år gamle). Slike planter yter fra naturen av mindre og mer konsentrert frukt. I tillegg praktiserer Sérol veldig høy beplantingstetthet (9000 planter per hektar) hvilket bidrar i samme retning.

Enda mer karakter er det å finne i de øvrige vinene til Sérol som riktignok må bestilles, men som er vel verd å vente på. 

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Flaskefoto: Roger Kolbu (Apéritif)

Sérol Les Vieilles Vignes 2010

Produsent:
Domaine Robert Sérol
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côte Roannaise
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
5210101
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen