Se alt det lekre du kan lage med appelsin

Kaker og desserter med appelsin

 

Påskekake med appelsinkrem

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Kake
110 g
275 g
1 dl
Appelsinkrem
500 g
500 g
Pynt
Kvikk lunsj
sjokoladeegg/mandelegg

Fremgangsmåte

Kake:
Sett ovnen på 180 °C.

Pisk smør og sukker luftig og glatt. Pisk inn ett egg av gangen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ha i melken og kjør til en glatt røre. Hakk sjokoladen grovt og bland inn i deigen.

Fyll røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader. Avkjøl på rist.

Appelsinkrem:
Pisk smør, vaniljesukker og melis hvitt. Det skal piskes rundt ti minutter for å få riktig konsistens.

Smak til med saften fra en appelsin og revet appelsinskall.

Montering:
Del kakebunnen i to deler, og smør et lag med appelsinkrem på den ene delen. Legg den andre delen over.

Legg et nytt lag med appelsinkrem på toppen av kaken.

Pynt med hakket kjekssjokolade og små påskeegg.

Tips:
Hvis du baker den i 20 cm springform, kan du dele bunnen i tre deler for å få en høyere kake. Stek kaken gjerne dagen før servering.
 
 

Sendt inn av

Foto: Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fristende appelsinruter

Fremgangsmåte

Kna alle ingrediensene til deigen sammen og trykk den ut i en lett smurt form (ca. 20 x 30 cm). Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.

Vask appelsinen grundig og riv skallet fint. Bland alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter. Ta en kuleprøve for å sjekke om karamellen er passe fast. Smør karamellrøren over bunnen. Settes i kjøleskap for å stivne.

Smelt sjokoladen i vannbad. Smør sjokoladen over laget med karamell. Når sjokoladen begynner å stivne, kan du lage mønster på toppen med en gaffel. Oppbevares kjølig. Skjæres i ruter ved servering.

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sjokolade-whoopies med appelsinfyll

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Visp smør og sukker jevnt og glatt. Tilsett de tørre ingrediensene.

Ha i egg og crème fraîche og rør det til en jevn deig.

Dekk en stekeplate med bakepapir.

Ha deigen i en sprøytepose og trykk ut kaker på størrelse med en 20-krone på stekeplaten.

Stek midt i ovn ved 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke brenner seg i kantene. Avkjøl på rist.

Riv skallet av en godt vasket appelsin. Pass på ikke å få med det hvite, det smaker bittert.

Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå som lokk.

Tips: Har du ikke sprøytepose, kan du fordele deigen med to teskjeer.

OBS: Kakene bør spises nylagde.

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Hjemmelaget konfekt og supre julegodter 

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Peter Kam, Dansukker

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Appelsin- og sjokoladeterte

Antall porsjoner

10-12 stykker

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

2 ss
Grand Marnier (appelsin- og cognaclikør) eller appelsinsyltetøy
1 ss
0.5 dl
1.5 dl
1 stk
glass appelsinsyltetøy
sjokoladekakepynt

Fremgangsmåte

Knus kjeksene fint i foodprosessor eller morter. Ha i en bakebolle og tilsett smøret. Bland godt.

Smør en 18 cms springform. Press kjeksmassen i bunnen og litt opp langs kanten. Stek ved 175 grader i 10 minutter. Sett til avkjøling.

Smelt sjokolade eller sjokoladepålegg i litt melk og avkjøl.

Plukk syltete appelsinskallstrimler ut av syltetøyet og finhakket dem. Bløt gelatin i kaldt vann i 5-10 minutter. Varm opp appelsinsaft og rør gelatinen inn slik at den løser seg opp. Tilsett appelsinskall og likør og rør godt.

Bland appelsinmiksen med pisket kremost, Vikingmelk, sukker, kakao og sjokolade. Pisk kraftig til alt er godt blandet. Pisk krem av fløten og brett inn i blandingen. Hell alt over paibunnen, dekk med folie og sett til kjøling i 3-4 timer.

Plukk syltete appelsinskallstrimler ut av syltetøyet og pynt toppen av kaken før servering. Dryss over sjokoladekakepynten.

Saftige kaker med kremost

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Påskecupcakes

Fremgangsmåte

Muffins:
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen. Ha i revet appelsinskall, melk og mel blandet med bakepulver til slutt. Ta røren i muffinsformer med skje eller sprøytepose.

Stek muffinsen midt i ovnen ved ca 175 °C i 15 – 20 minutter.

Topping:
Visp smør og melis i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet. Sett maskinen på lav hastighet.

Bland appelsinjuice og konditorfarge, og tilsett det i smørblandingen litt etter litt. Kjør på høy hastighet til toppingen er lett og luftig, minst fem minutter.

Når kakene er avkjølt, påfør toppingen med sprøytepose og pynt med påskemarsipan og strøssel.

Vil du bake en annen kake så finner du veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Kristin Ellefsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Bålkos

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Sjokoladekake
2 stk
2.5 dl
100 g
1.5 dl
2.5 dl
1.5 ss
Du trenger også

Fremgangsmåte

Del appelsinene i to og skrap ut innholdet. La saften renne av.

Innholdet fra appelsinene skjæres i små biter.

Egg og sukker piskes til eggedosis. Smelt smør i en kjele og ha i melken.

Ha alt det tørre i eggedosisen, tilsett det våte og bland lett i noen minutter.

Ha appelsinen i røren og fyll appelsinskallene halvfulle.

Ha aluminiumsfolie rundt hele appelsinskallet slik at alt blir dekket.

Pakk dem godt ned i en pose eller stor matboks slik at røren ikke renner ut under transporten.

Legg dem på bålet og la dem stekes i 20-30 minutter.

Tips:
Bålkakene kan lages med hvilken som helst sjokoladekakedeig eller browniesrøre. Bruk din favorittoppskrift og lag en ny vri på påskekosen.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: iStcokphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sjokoladefondant i appelsinskall

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

 
4 stk
4 stk
eggeolomme
100 g

Fremgangsmåte

Del sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Vend eggedosisen inn i sjokoladeblandingen.

Vend inn melet.

Hell blandingen over i muffinsformer eller i appelsinskall.

Stek sjokoladefondantene midt i ovnen på 180 grader i 9 minutter (15 minutter om du bruker appelsinskall).

Steketiden vil variere litt etter størrelsen på formen. Det kan derfor være lurt å prøvesteke en fondant først.

Tips:
Bruk skallet fra økologiske appelsiner.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Siv Iren Moe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen