Ukens kake

Jitterbuggere fylt med marengs og jordbær- og rabarbrakompott

Server en sommerlig skånsk spesialitet til kaffen

Server en sommerlig skånsk spesialitet til kaffen

Kombinasjonen av marengs og syrlig kompott gjør at du får lyst på et stykke til.
10 Juni 2021 - 10:00

Navnet til tross, dette er en sørsvensk tradisjon. Av uviss opprinnelse, men dansen jitterbug var populær fra slutten av 20-tallet og helt fram til 60-årene. Så en gang i løpet av denne perioden må noen ha funnet på at det er et veldig godt navn også for disse småkakene. 

Akkurat nå er det naturlig å bruke rabarbra og (import)jordbær, men du kan altså bruke syltetøy fra fruser eller kjellerbod. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Jitterbuggere fylt med marengs og jordbær- og rabarbrakompott

Jitterbuggere fylt med marengs og jordbær- og rabarbrakompott

Fremgangsmåte

Jordbær- og rabarbrakompott:
Skyll og rens jordbær og rabarbra. Skjær i mindre biter og bland med syltesukker i en kasserolle. La koke i ca. 4 minutter. Miks blandingen, og la den stå i kjøleskapet i minst 1 time.

Deig:
Bland mel og melis i en bolle. Tilsett smøret skåret i biter, og finfordel med en gaffel. Tilsett eggeplommen og bland raskt sammen til en deig. Dekk med plastfolie, og la deigen stå i kjøleskapet i minst ½ time.

Marengs:
Visp eggehviten til et fast skum, og vend inn sukkeret etter en stund. Marengsrøren skal være helt fast.

Kjevle ut deigen til en leiv på ca. 40 x 20 cm. Stryk først jordbær- og rabarbrakompotten over deigen og deretter marengsrøren. Rull sammen, og la stå i fryseren i ca. ½ time, slik at kakerullen blir ordentlig kald.

Sett ovnen på 150 °C. Skjær rullen i godt og vel 1–2 cm tykke skiver og legg jitterbuggerne på plate med bakepapir.

Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips: 
Kompotten kan byttes ut med syltetøy eller marmelade du allerede har får hånden.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her