DAGENS RETT: Serverer du silda slik, vil alle ha mer
Dagens rett

Serverer du silda slik, vil alle ha mer

Sild smaker perfekt om sommeren. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Fersk sild er en ressurs vi burde bruke mer av. Og sommersilda som nå er å finne i fiskediskene, er magrere enn vintersilda (som tas før den gyter). Den er dermed bedre egnet til steking.

Den egner seg dessuten veldig godt til å inngå i mer utradisjonelle retter som denne.

Du kan også prøve en av de andre sildeoppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sild med panzanellasalat

Fremgangsmåte

Panzanella:
Kutt et kryss i toppen av tomatene og skold dem ved å ha dem i kokende vann noen sekunder før du har dem over i en bolle med isvann. Fjern skinnet og del tomatene i to.,
 

Sett stekeovnen på høyeste temperatur. Del paprikaen i to på langs og pensle skinnet med litt olje. Stek dem i stekeovn med skinnsiden opp til de får svarte flekker.

Ha paprikaen over i en plastpose og la de avkjøle seg. Del paprikaen i pene biter. Skjær loffen i terninger.

Bland ingrediensene til panzanellaen og smak til med salt, pepper og eddik.

Sild:
Skjær hver sildefilet i tre biter og dryss med salt og pepper. Stek dem i olje i varm panne med skinnsiden ned i ca ett minutt.
 

Tilsett hvitløk og basilikum i stekepannen og stek videre ett minutt.

Legg opp sild og panzanella lagvis og pynt med friske urter og oliven.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen