Dagens rett

Nduja-bakt torsk med hvit bønnestuing, sitron og persille-gremolata

Sett fyr på torsken denne helgen
Foto: (Steve Lee/Norges Sjømatråd)

Sett fyr på torsken denne helgen

Det er den en søritalienske chilipølsen nduja som setter sitt definitive særpreg på denne torskeretten.
11 September 2021 - 00:05

Nduja eller n'duja stammer fra Calabria og kan være ganske skarp. Den lages av svinekjøtt og fett, urter samt calabrisk chili. Siden dette er et typisk håndverksprodukt, vil styrken variere fra produsent til produsent. Den sterkeste jeg har vært borti, er den norske vrien, habaduja med habanero i stedet for calabrisk chili, signert de kreative pølsemakerne på Indre Oslo Matforedling. Den må i så fall smøres i et tynt lag på torsken. 

Men du finner mildere produkter i velassorterte butikker - eller kanskje din lokale reko-ring. 

Har du Lyst på en annen rett med torsk finner du veldig mange her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Nduja-bakt torsk med hvit bønnestuing, sitron og persille-gremolata

Nduja-bakt torsk med hvit bønnestuing, sitron og persille-gremolata

Fremgangsmåte

Nduja-bakt torsk:
Sett ovnen på 190 grader/170 ved varmluft. Del torsken i 130 grams biter.

Legg dem på et smurt bakepapir. Smør nduja på toppen av hver bit.

Bak i 12-15 minutter til torsken er gjennomstekt og ndujaen har tatt farge. Hold varm.

Hvit bønne-stuing:
Finhakk hvitløken og sjalottløken. Skjær selleri i tynne skiver.

Varm olivenoljen I en stor stekepanne og stek løk, hvilløk, selleri og timian i 3-4 minutter uten at noe tar farge.

Tilsett vermuten og skru opp varmen slik at væsken fordamper. Reduser til halvparten gjenstår.

Hell bønnene i et dørslag og skyll godt. La dryppe av.

Rør bønnene inn i blandingen sammen med laurbærblad og kraft. Skru ned varmen og la det hele godgjøre seg i 15-20 minutter.

Gremolata:
Finhakk bladpersille og riv hvitløken. Press sitronen og bland alt i en bolle som settes til side.

Rør inn spinaten i stuingen, smak til med salt og pepper og fjern fra varmen.

Servering:
Server torsken oppå bønnestuingen og hell gremolata over.

Har du Lyst på en annen rett med torsk finner du veldig mange her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges Sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her