Kake
Sett kaken på en pinne

Sett kaken på en pinne

Cakepops eller kake på pinne er spesielt formet små kaker, satt på pinne og så dyppet i sjokolade. Oppskriften er enklere enn den ser ut.
27 Februar 2014 - 14:10

Utfordringen med denne typen søtsak er å få dette til å smake godt. De aller fleste som lager cakepops bruker en sjokoladekake som basis, men det går fint an å bruke en nøttebunn eller en formkake med annen smak.

Utnytter rester

Opprinnelsen til cakepops kommer fra de store konditoriene i USA hvor man laget kaker skjært opp i forskjellige fasonger. Avskjæret som ble til overs måtte brukes til noe. Noen fikk ideen om å blande avskjæret med rester av krem. Dette ble så rullet opp og dekket med sjokolade. En dag fant en smart dame ved navn Bakerella ut at hun skulle pynte disse - og hysteriet var i gang.

Prøv denne oppskriften med kakerester

Her er noen av mine tips for å få cakepops som både ser lekre ut og smaker godt:

- Bruk en «våt» sjokoladekakeoppskrift. At den er våt betyr at den inneholder rømme, kefir eller fløte.

- Lag en krem med god sjokolade som du blander i kakerestene.

- Dypp cakepopsene i en ganache i stedet for ren sjokolade. Ganache er smeltet sjokolade med fløte. Det tar litt lengre tid å tørke dem, men det er verdt det. Smaken er mye bedre.

Hva med drinker på pinne?

Det finnes sikkert tusenvis av forskjellige figurer man kan lage som cakepops. Jeg har valgt å lage en «toetasjes kake» som er perfekt for bursdagsfeiringen – enten det er få eller mange år som skal markeres.

TIPS:  For å få kontrast i konsistensen i cakepopsen kan du blande inn krokan, knust bringebærdrops eller karamellbiter i den smuldrete kaken.

 

Cakepops

Cakepops

Fremgangsmåte

Brownies:
Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniene blir best om du rører deigen for hånd.

Ha røren i en firkantet form a 20 cm.

Stek browniene ved 180 grader i 25-30 minutter.

Ganache:
Del sjokoladen i små biter eller hakk den opp.

Kok opp kremfløte i en kjele og ha sjokoladebitene oppi. Når kremen tykner litt er den klar til å brukes.

Lage cakepops:
Bland browniene sammen i en bolle og smuldre alt opp. Ettersom dette er en nokså fuktig kake betyr dette at du ikke trenger å binde den med krem. Du kan enkelt forme kakerestene sammen ved å trykke kake inn i en rund form.

Bruk to runde utstikkere som mal for kakene og lag to «bunner» av forskjellige størrelser.

For eksempel: 2,5 cm og 1,5 cm.

Sett disse i kjøleskap i 15 minutter.

Fest den lille oppå den store med litt sjokolade.

Sett dem igjen i kjøleskap i 15 minutter.

Stikk forsiktig en pinne i kaken og dypp den opp ned i ganashen.

La det tørke.

Pynt med buer av rosa icing og sett på hjerter til pynt.

Lyst på andre oppskrifter med brownies?

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her