Skinke- og makaronigrateng

Makaroni for alle penga. Og det kan bli ganske mye makaroni, for billigere hovedingrediens skal du lete litt for å finne. Skinke er heller ikke spesielt dyrt - ei heller vinen vi  i dag tipser deg om. 

En rett med skinke er lett å svinge sammen. Skinka er klar i utgangspunktet, og makaronien må bare koke en svært kort tid før du hiver det hele inn i ovnen. Deretter kan du bruke tiden frem til maten er klar til å lufte vinen - og kanskje prøve den, bare sånn for sikkerhets skyld? Velbekomme!

Skinke- og makaronigrateng

Fremgangsmåte

Ovnstemperatur 180 grader i 40 min.

Kok makaronien etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra. Lag hvit saus og tilsett egg, skinke og makaroni. Smak til med krydder. Fyll røren i en ildfast form, og dryss litt tørt brød på toppen. Stek gratengen midt i ovnen til den er stivnet og har fått lys gylden farge. Serveres med salat og godt brød.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto (bearbeidet): Norsk Mat.

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen