Dagens rett

Skinkesteik til juletapas

Slik får du omsetning på restene etter julemiddagen

Slik får du omsetning på restene etter julemiddagen

Til denne retten kan du bruke enten rester av skinkesteik eller ribbe.
25 Desember 2021 - 01:00

Det er ikke fritt for at det blir mye rester i jula. Det skal heller ikke så mye til for å gjøre noen vrier som gjør at restene av ribbe eller skinkesteik får nytt liv. 

Denne oppskriften er super å bruke også for et julekoldtbord - til lunsj eller middag.

Se våre andre oppskrifter for rester av julematen

Rester av skinkesteik eller ribbe til juletapas

Rester av skinkesteik eller ribbe til juletapas

Fremgangsmåte

  1. Anrett skiver av skinkestek sammen med rødkål, surkål og selskapserter.
  2. Sursøt rødkål til juletapas:
    Vask og snitt kålen fint. Ha ingrediensene i en gryte og kok ved svak varme til kålen er mør. Smak til med salt, sitronsaft og revet ingefær.
  3. Surkål til juletapas:
    Smelt smør og olje i en kjele, tilsett kål og fres dette lett. Tilsett de øvrige ingrediensene, og la det hele koke til det er mørt og smakfullt.

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Flere oppskrifter med skinkestek får du her

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 549.70 kr Bestillingsutvalget
    93 POENG
  • Slovenia
    Slovenia
    Volum: 0.75 l Pris: 429.80 kr Bestillingsutvalget
    92 POENG
  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 121.90 kr Uten utvalg
    91 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 509.90 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 154.90 kr Basisutvalget
    82 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her