Dagens rett

Skrei med nøtter og trøffelsmør

Mer luksuriøs enn dette blir torsk knapt

Mer luksuriøs enn dette blir torsk knapt

Trøfler er den ypperste luksus, ikke like lett å få tak, men er du så heldig, skal du prøve å matche den med årstidens aller beste norske råvare, skreien.
12 Februar 2022 - 00:00

I denne oppskriften er det brukt både frisk trøffel og trøffeljuice. Smør på flesk vil noen si, og du kan klare deg med en av dem. Trøffeljuicen er den enkleste og rimeligste å få tak i. Men selvsagt ikke helt det samme.  

Trøfler er sesongvare, men finnes i konservert form. Selvsagt ikke like intens rent smaksmessig som ferskvare, men et alternativ. De hvite Alba-trøflene er de mest eksklusive og delikate, mens de svarte er kraftigere og mer jordlige. 

Bruker du trøffelolje, er det en smakstilsetning og ikke en erstatning for trøffeljuice. Den er mer som en ferskvare og inneholder kun trøfler og salt, mens oljen er tilført trøffelaromaer. Følg bruksanbefalingen for det enkelte produkt.

For en helnorsk smaksopplevelse, kan du bruke olje av trøffeltang. Det gir en helt fantastisk trøffellignende aroma.

Eller bløte tørket trøffeltang i vann og lage din egen trøffeljuice.

Har du lyst til å lage en annen rett med skrei byr vi på mange

Skrei med nøtter og trøffelsmør

Skrei med nøtter og trøffelsmør

Fremgangsmåte

Legg fisken i en smurt ildfast form, pensle den med smeltet smør og dryss over hakkede nøtter og mandler. Stek den ca 12 minutter i stekeovn ved 150 grader.

Ha litt smør i en gryte og surr spinaten til den blir myk. Dryss over litt salt, pepper og muskatnøtt.

Bland sammen mykt smør, trøfler, trøffeljuice og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Anrett fisken på en seng av spinat og fordel litt trøffelsmør på toppen. Server straks. Brød eller toast som tilbehør.

Denne retten er inspirert av måten Ferdy Debecker, Belgia, tilbereder skrei. Han fikk 3. plass i Bocuse d'Or 1999.

Tips:
Trøfler er sesongvare, men finnes i konservert form. Selvsagt ikke like intens rent smaksmessig som ferskvare, men et alternativ. De hvite Alba-trøflene er de mest eksklusive og delikate, mens de svarte er kraftigere og mer jordlige. 

Tips:
Bruker du trøffelolje, er det en smakstilsetning og ikke en erstatning for trøffeljuice. Den er mer som en ferskvare og inneholder kun trøfler og salt, mens oljen er tilført trøffelaromaer. Følg bruksanbefalingen for det enkelte produkt.

Tips:
For en helnorsk smaksopplevelse, kan du bruke olje av trøffeltang. Det gir en helt fantastisk trøffellignende aroma.

Eller bløte tørket trøffeltang i vann og lage din egen trøffeljuice.

Har du lyst til å lage en annen rett med skrei byr vi på mange

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her