Dagens rett Blomkålsuppe med spekeskinke og kamskjell

(Bilde: Matprat/Studio Dreyer-Hensley)

Slik blir blomkålsuppe enda bedre og mer mettende

I dag gir vi deg oppskriften på en spennende og litt eksklusiv vri på den tradisjonelle blomkålsuppen.

Suppe er raskt, smakfullt og du kan variere det i det uendelige.

Her har vi spritet opp den klassiske blomkålsuppa med to virkelige eksklusive norske produkter - kamskjell og spekeskinke.

Kanskje du får noen flere ideer til hvordan du kan variere suppemiddagen her

Her skaffer du deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Blomkålsuppe med spekeskinke og kamskjell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

6 dl
1.5 ts
0.5 stk
2 ss

Fremgangsmåte

Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering.

Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank. Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.

Ha alt over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitron.

Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha i suppen.

Stek kamskjellene raskt på begge sider ved sterk varme i litt smør til de har en gylden farge. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering.

Server kamskjellene ved siden av med litt salat vendt i olivenolje.

Flere oppskrifter på gode supper finner du her

Se alle våre oppskrifter med blomkål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen