Dagens rett

Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.
18 April 2025 - 23:00

Skrei er en så flott råvare at den trenger ikke så mye tilbehør for å komme til sin rett. Siden den akkurat nå fyller fiskediskene - forhåpentligvis også der du er akkurat nå - passer det jo fint å matche den med påskearoma nummer en - appelsinen.

Se våre andre kombinasjoner av sjømat og appelsin

Skrei med spinat og appelsinsaus

Skrei med spinat og appelsinsaus

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 230 °C.  
  2. Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter. 
  3. Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonsstykker.
  4. Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv.
  5. Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.
  6. Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen.
  7. La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.
  8. Legg parmaskinke på et stekebrett med bakepapir, og stek sprø i stekeovnen, ca. 5 minutter.
  9. Potetmos:
    Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann, ca. 15 minutter. 
  10. Hell av kokevannet og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel.
  11. Tilsett smør og helmelk, og mos til ønsket konsistens. 
  12. Smak til med salt og pepper.
  13. Appelsinsaus:
    Press saften av appelsin og sil over i en kasserolle. 
  14. Finhakk chili og ha i kasserollen.
  15. Kok opp og la det småkoke til mengden er halvert. 
  16. Pisk inn crème fraîche og la sausen småkoke i ca. 4 minutter.
  17. Ta kasserollen av varmen og rør inn kaldt smør i terninger rett før servering.
  18. Tilbehør:
    Stek spinat i smør til det faller lett sammen, og smak til med salt og pepper. 
  19. Server skreien med parmaskinke, potetmos, appelsinsaus og spinat.

Se våre andre oppskrifter med skre

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her