Ukens kake
Sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre - her i en dyrisk god kake

Sjokolade og appelsin er som skapt for hverandre - her i en dyrisk god kake

Appelsinsesongen går mot slutten, og vi benytter anledningen til å ta et smakfullt farvel. Vi feirer vårens komme med en himmelsk kombinasjon!
25 Februar 2021 - 11:00

Denne uken serverer vi nemlig en mørk, fransk sjokoladekake smaksatt med revet appelsinskall og pyntet med appelsinbåter.

Det beste er selvfølgelig å bruke økologiske appelsiner, men får du ikke tak i det går det med de vanlige også. Bare husk å vaske dem godt.

Sjokoladekaker for enhver smak 

Denne kaken fortjener både ekte smør og en mørk sjokolade av god kvalitet. Når det gjelder flytende følge er det mange muligheter. God kaffe gjør seg jo ypperlig i dette selskapet og gjerne sammen med en appelsinlikør eller en rik cognac. Til vinelskeren anbefaler vi en rød dessertvin.

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Fransk sjokoladekake

Fransk sjokoladekake

Fremgangsmåte

Du trenger en rund form, 22 cm i diameter, smurt.

Sett stekeovnen på 175°C.

Deig:
Vask appelsinen nøye og riv skallet (bare det oransje, det hvite smaker bittert).

Smelt smøret i en kjele og ta den av platen. Bryt sjokoladen i biter og ha den i smøret, rør til den smelter.

Tilsett sukker, egg og appelsinskall og rør om. Sikt i hvetemel blandet med vaniljesukker og rør til deigen er glatt.

Hell i smurt kakeform og glatt overflaten med en slikkepott.

Stek kaken i nedre del av ovnen i 20 – 25 minutter.

Stikk  en kakepinne midt i kaken, den skal være litt klissete.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen.

Glasur:
Gi fløten til glasuren et oppkok og ta kjelen av varmen.

Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i. Rør til sjokoladen er smeltet.

Skjær nougaten i små biter og rør den i glasuren.

Rør kremen slik at den er glatt og fordel den jevnt utover den kalde kaken.

Skjær skallet av en appelsin og skjær ut fileter av båtene.

Pynt kaken med appelsinbåter og eventuell annen pynt.

Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her