Denne uken serverer vi nemlig en mørk, fransk sjokoladekake smakssatt med revet appelsinskall og pyntet med appelsinbåter.
Det beste er selvfølgelig å bruke økologiske appelsiner, men får du ikke tak i det går det med de vanlige også. Bare husk å vaske dem godt.
• Sjokoladekaker for enhver smak
Denne kaken fortjener både ekte smør og en mørk sjokolade av god kvalitet. Når det gjelder flytende følge er det mange muligheter. God kaffe gjør seg jo ypperlig i dette selskapet og gjerne sammen med en appelsinlikør eller en rik cognac. Til vinelskeren anbefaler vi en rød dessertvin.
Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.
Fransk sjokoladekake
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Du trenger en rund form, 22 cm i diameter, smurt.
Sett stekeovnen på 175°C.
Smelt smøret i en kjele og ta den av platen. Bryt sjokoladen i biter og ha den i smøret, rør til den smelter.
Tilsett sukker, egg og appelsinskall og rør om. Sikt i hvetemel blandet med vaniljesukker og rør til deigen er glatt.
Hell i smurt kakeform og glatt overflaten med en slikkepott.
Stek kaken i nedre del av ovnen i 20 – 25 minutter.
Stikk en kakepinne midt i kaken, den skal være litt klissete.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen.
Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i. Rør til sjokoladen er smeltet.
Skjær nougaten i små biter og rør den i glasuren.
Rør kremen slik at den er glatt og fordel den jevnt utover den kalde kaken.
Skjær skallet av en appelsin og skjær ut fileter av båtene.
Pynt kaken med appelsinbåter og eventuell annen pynt.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av TINE
Foto: TINE