Dagens rett
Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Foto: (Txema_Gerardo)

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.
29 Juni 2025 - 23:00

Hvilken type hvitmuggost du bruker er opp til deg. Det kan være alt fra brie og camembert til chevre. Den gir mer smak enn mozzarella - som dessuten inneholder mye vann og lett kan gjøre bunne bløt. Og det vil vi jo ikke at den skl være. 

 

Pizza med spekeskinke og hvitmuggost

Pizza med spekeskinke og hvitmuggost

Fremgangsmåte

  1. Pizzabunn:
  2. Bland sammen gjær, hvetemel og salt i en bolle.
  3. Hell i ca halvparten av vannet og olje. Rør godt med en tresleiv. Tilsett resten av vannet. Deigen skal være myk og lett å jobbe med, ikke klissete.
  4. Kna deigen godt i 5-10 minutter på en melet arbeidsbenk.
  5. Lag deretter en rundt ball, smør innsiden av en bolle med litt olje og legg deigen i bollen.
  6. Dekk over med plastfolie og la deigen heve seg til dobbel størrelse.
  7. Tomatsaus (stor porsjon):
  8. Finhakk hvitløken og stek den forsiktig i olivenolje i en gryte. Tilsett finhakket chili, oregano, basilikum og tomater.
  9. La det småkoke i ca 30 minutter, smak til med eddik, salt og pepper og sukker.
  10. Sausen holder seg godt i kjøleskap minst en uke eller to. Den kan også fryses.
  11. Slik griller du pizza:
  12. Del den ferdighevede deigen i 4. Kjevle hver leiv ut til de er runde og ca 3 mm tykke.
  13. Legg den rå, kjevlede pizzabunnen på den varmeste delen av grillen. La den ligge til undersiden er gyllen.
  14. Pensle bunnen med olje, snu den og flytt den til den kjølige delen av grillen.
  15. Smør utover et tynt lag tomatsaus, ca 3 ss, spar litt av kanten.
  16. Legg deretter på hvitmuggost, spekeskinke og tomat i tynne skiver.
  17. Dryss over frisk oregano. Ikke bruk for mange eller for stor mengde av de våte ingrediensene som tomat på pizzaen, da den har en tynn bunn og fort kan bli bløt.
  18. Legg lokket på grillen og la pizzaen ligge på grillristen til osten smelter og begynner å boble.
  19. Legg over ruccolasalat rett før servering, og gjerne noen få dråper extra virgin olivenolje.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Slik lager du pizzadeigen selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her