Hun utfordrer med denne Pettenthal Große Gewächs sin mann Hans Oliver Spanier også på toppnivå. Han følger hakk i hel med sin Battenfeld-Spanier Riesling Am Schwarzen Herrgott G.G. 2011 (95235) som er en kraftpakke, om enn ikke så kjent som Pettenthal. Men det er like fullt snakk om en av de aller eldste toppvinmarkene i Rheinhessen.
Det er særlig jordsmonnet som skiller de to. Mens Pettenthal har rødskifer, er jordsmonnet i Am Schwarzen Herrgott dominert av kalkstein. Hvilket gir to forskjellige rieslingstiler – den første rik og «varm» i uttrykket, den andre fast og syrefrisk. Felles har de at de vil utvikle seg videre over lang tid. Am Schwarzen Herrgott har dermed tatt over for Battenfeld-Spaniers frem til nå-toppvin, Battenfeld-Spanier Frauenberg 2011 (59307).
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.
Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.
Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.