Dagens rett

Sushi-ruller

Sushi er mye mer enn rå fisk, servert med eller i, ris. Rådyrt er det også dersom du bestiller dette ute på byen. Her er det med andre ord penger å spare for den som er fingernem når råvarene skal rulles. En klassisk og meget benyttet hvitvin fra Alsace er det anbefalte vinfølget.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sushi-ruller (maki)

Antall porsjoner

4

Ingredienser

5 dl
kokt grøtris eller
sushiris
6 stk
Nori tang
0.5 stk
1 stk
wasabi

Fremgangsmåte

Kok sushirisen    etter oppskriften. Den skal være myk og klebrig. Skjær sjømaten i strimler på ca 1 cm bredde. Skjær agurken i strimler som sjømaten.

Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle eller en bambusmatte. Ta vann på fingrene og ta en "ball" ris som du klemmer utover tangen. Legg sjømat og agurk ev mangostrimler på risen. Rull sammen til en fast rull i håndkledet, som du gjør med rullekake. Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen. Legg rullen til side i kjøleskap.

Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat. Rør ut lit wasabi i soyasaus og dypp en sushibit i sausen før du spiser den. Syltet ingefær spises mellom bitene for å "rense" smaksløkene.
 
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen