Dagens rett

Tagliatelle med svinekjøtt, hvitvin og sopp

Pasta kommer for mange som en reddende engel når hverdagsmiddagen skal tilberedes. Enkel å tilberede, samtidig som du får et varmt måltid etter en lang arbeidsdag. En italiensk hvitvin er vel sikkert heller ikke å forakte til en rett som dette.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tagliatelle med svinekjøtt, hvitvin og sopp

Fremgangsmåte

Hakk løken og fres den i en panne med olje.Ha i strimlet svinekjøtt, salt og pepper etter smak. Stek i 5 minutter. Tilsett hvitvinen og kok til den er fordampet. Skjær soppen i skiver og tomatene i biter. Legg dem i pannen og stek i ytterligere noen minutter.

Kok opp 4 liter vann, tilsett 2 ss salt og Tagliatelle. La koke i 7-8 minutter. Hell av vannet og bland pastaen med sausen. Pynt med finhakket persille.

Barillakokkens tips
• For en mer raffinert smak kan du bytte ut sjampinjongene med 20 g tørket sopp som bløtlegges i ca 15 minutter
• Vil du ha en saus med konsistens av kjøttdeig, kan du bruke samme mengde kvernet svinekjøtt istedenfor filet. For rundere smak kan du bytte svinekjøttet med kalvekjøtt
• For å fremheve kjøttsmaken, tilsett en klype finhakket timian før du serverer
• For delikat smak og farge i retten, kan du tilsette en gul paprika som skjæres i terninger
• Som garnityr og smaksforsterker kan du brune 50 g pinjenøtter og strø dem over retten før servering

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen