DAGENS RETT: Mandagen blir ikke lenger den samme med disse fiskekakene

Dagens rett Fiskekaker med karri og frisk agurksalat

Mandagen blir ikke lenger den samme med disse fiskekakene

Fiskekaker får en ny dimensjon når du serverer dem som i denne oppskriften med thailandsk inspirasjon.

Fiskemat er lettere å lage enn mange tror. Ved å lage fiskekakene selv, får du akkurat den smaken du ønsker. Som med disse thainspirerte munnfullene.

Her får du gode tips om hjemmelaget fiskemat 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fiskekaker med karri og frisk agurksalat

Antall porsjoner

3-4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 ts
2 ts
rød karripaste
1 stk
Til servering
stk
Peanøttsaus
stk
Frisk agurksalat med sting

Fremgangsmåte

Kjør fisk og salt raskt i en kjøkkenmaskin med knivblad til nær ønsket konsistens.

Tilsett limeskall, fiskesaus og egg og kjør til akkurat blandet. Juster eventuelt med mel eller brødrasp hvis farsen er for løs.

Bland inn bønnene og form til små fiskekaker. Stek kakene i litt olje til gjennomstekte og gylne på begge sider.

Server fiskekakene med søt chilisaus og en frisk agurksalat ved siden av. Prøv gjerne også med en peanøttsaus til.

Tips: Du finner ingrediensene til disse thai-inspirerte fiskekakene i de fleste butikker.

Lær å lage fiskematen selv med disse tipsene

Flere enkle fiskeretter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Frisk agurksalat med sting

Fremgangsmåte

Bland alt til dressingen godt sammen og la det avkjøle seg litt.

Ha agurk og vårløk i en bolle, vend inn dressingen og sett det i kjøleskapet. La salaten stå og trekke til seg smak i 20 minutter.

Perfekt tilbehør til thailandske fiskekaker, grillet mat eller på koldtbordet.

Flere salater finner du her

Tips: For en frisk smak kan du tilsette granateplekjerner slik som her.

Herlige internasjonale retter

Sendt inn av

Foto: Hot chokolate media

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen