Prøv en av disse forrettene
Ishavsrøye-tartar med brødkrutonger og dressing
                Fremgangsmåte
Ishavsrøye-tartar:
Fisken kuttes i små terninger, ca 3x3 mm, eller kjøres gjennom kvern.
- Bland så med de øvrige ingredienser.
 - Smak til med salt og pepper.
 - Fordel i glass eller skåler.
 
Krutonger/kjeks:
- Varm opp en stekepanne, ha i smør og la det bli så varmt at det begynner å frese.
 - Legg brødskivene i og stek disse gylne på begge sider.
 - Gni dem inn med sitronskall på hver skive og legg skivene på et stekebrett.
 - Bakes videre i ovn ved 160 grader til de er sprø, ca 10 minutter.
 
Dressing/saus:
Alle ingredienser blandes og settes kjølig frem til servering.
NB Når fisk skal serveres rå, bør den fryses i 24 timer før bruk.
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    86 POENG
 - 
                    
                    86 POENG
 - 
                    
                    86 POENG
 - 
                    
                    81 POENG
 
Urtestekt carpaccio av indrefilet
                Fremgangsmåte
- Indrefileten renskjæres for sener.
 - Finhakk friske urter.
 - Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.
 - Varm olje i pannen til middels sterk varme.
 - Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.
 - Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.
 - Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.
 - Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.
 - Legg skivene utover serveringsfatet .
 - Drypp over extra virgin olivenolje, finger salt og litt nykvernet pepper.
 - Høvle parmesan over og noen blader med ruccola eller annen type småbladet salat.
 - Gjerne litt oliven og grillede aspargestopper.
 
Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfryst.
Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.
Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    85 POENG