Breiflabb med stekt sopp og rødvinsmør
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rødvinsmør:
Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Breiflabb:
Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker.
Soppblanding:
Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper.
Server soppblandingen til den stekte breiflabben sammen med rødvinsmøret og bakte poteter.
Her finner du mange spennende oppskrifter på breiflabb
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Jean-Paul Brun Beaujolais L'Ancien 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 224,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Dom. de Sulauze Galinette Blanc 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
Brasserie Sulauze Blonde
Frankrike
Volum: 0.330 Pris: 40,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Dom. Macle Côtes du Jura 2011
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 370,60 Bestillingsutvalget -
81 Poeng
Dronebrygg Søl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget
Kalvestek i gryte
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Anne Manglerud
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Le Caleselle Valpolicella Classico 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Jaboulet Crozes Hermitage Les Jalets 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Fenocchio Barbera d'Alba Superiore 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Corte Sant Alda Ca' Fiui Valpolicella 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 174,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Nicolas Gonin Isère Persan 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 319,00 Bestillingsutvalget