Trå til med en skikkelig festmeny på morsdagen
(Bilde: Matprat)

Fisk eller kjøtt til hovedrett?

 

Breiflabb med stekt sopp og rødvinsmør

Fremgangsmåte

Rødvinsmør:
Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.

Breiflabb:
Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker.

Soppblanding:
Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper.

Server soppblandingen til den stekte breiflabben sammen med rødvinsmøret og bakte poteter.

Her finner du mange spennende oppskrifter på breiflabb

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Kalvestek i gryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer og 15 minutter

Ingredienser

2 ts
2 ss
2 dl
Saus
3 ss
2 ss
0.5 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.

Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
 
Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
Saus:
Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning. Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.
 

Sendt inn av

Foto: Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen