Denne oppskriften fikk jeg av vinprodusenten Bera i Neviglie i Piemonte. Verdens kanskje aller beste hasselnøtter dyrkes her. De har til og med en egen opprinnelsesmerking Indicazione Geografica Protetta (IGP). Få lager dessuten så god moscato som Bera - en av ingrediensene i zabaglione. Men Beras moscato er dessverre ikke å få i Norge.
Hasselnøtter fra Piemonte derimot er å få i spesialbutikker som Maschmanns, Gutta på Haugen og Fromagerie i Oslo, Frogners delikatesse i Tønsberg, Tjøme Kolonial, Helmersen Delikatesser i Tromsø, Søstrene Karlsen i Trondheim og Jessheim Landhandleri.
Der får du også ferdig ristete og uten skall, hvilket gjør bakingen enklere og ikke minst raskere.
Får du ikke tak i Piemonte-nøtter, blir kaken god også med ordinære nøtter.
Se alt det gode du kan lage med hasselnøtter
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Hasselnøttkake med zabaglione
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kake:
Fordel hasselnøttene utover et stekebrett og rist i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Legg dem på et kjøkkenhåndkle som brettes sammen. La hvile i et par minutter. Deretter gnir du dem mot hverandre for at skallet skal løsne. Skill nøtter og skall og avkjøl. Deretter males nøttene middels fint.
Smelt smør og avkjøl. Skill eggene og stivpisk eggehvitene. Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett smør. Vend inn eggehviter. Deretter malte nøtter, mel, melk og olje vekselvis og forsiktig. Ha i en kakeform (28 cm i diameter) og stek ved 170 grader i 30 minutter. Avkjøl.
Du kan servere kaken på flere måter. Enten å spre zabaglione over kaken eller servere eggekremen i skåler med hasselnøttkake ved siden av.
Oppskrift på sabayonne/zabaglione finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Apéritif