Ukens kake

Coffee Sans Rival

Denne kaken er vanedannende
Foto: (Rowena Dumlao-Giardina)

Denne kaken er vanedannende

Marengs, kaffesmørkrem og cashewnøtter er ikke hverdagskost på kakebordet, så er oppskriften filippinsk.
Aase E. Jacobsen
15 November 2018 - 13:00

Vi har fått oppskriften fra kokeboken The New Filipino Kitchen som Jacqueline Chio-Lauri nylig har gitt ut. 

Denne kokeboken og det filippinske kjøkkenet kan du lese mer om her 

Her har hun samlet oppskrifter fra en rekke bidragsytere og vedlikeholdere av det filippinske kjøkken. Roni Bandong har bidratt med Coffee Sans Rival. Hun beskriver dessertkaken å være inspirert av den franske marengskaken dacquoise. Men denne filippinske varianten som bruker kaffe i stedet for vanilje som smakstilsetning, er svært rik og mektig. Den skal derfor skjæres i tynne skiver. Det gjøres den best når den holdes kjøleskapskald.  

Lyst på en annen kake? Se her der du finner over 400 kakeoppskrifter

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Coffee Sans Rival

Coffee Sans Rival

Fremgangsmåte

Marengs:
Sett ovnen på 175 grader. Gjør klar fire eller seks bakebrett dekket med bakepapir. Smør med fett og drys over et fint lag med hvetemel. 

Pisk eggehvitene stive i en miksmaster. Tilsett sukkeret i en tynn stråle og pisk videre. Brett forsiktig inn finhakkete cashewnøtter. Tilsett kaffeekstrakten. 

Fordel massen på bakearkene ved hjelp av en slikkepott. Stek marengsbunnene en etter en i 25-30 minutter til de er svakt gylne. Sett til avkjøling. 

Tips:
I stedet for kaffeekstrakt kan du bruke ristretto - sterk espresso.

Kaffesmørkrem:
Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele til sukkeret er oppløst. 

Pisk eggene til eggedosis og hell i sukkerlaken forsiktig i en tynn stråle mens du pisker videre. Rør inn de romtempererte smørterningene til alt er godt blandet. 

Bland pulverkaffen i 1 ss kokende vann og rør inn i smørkremen til den er helt jevn.

Montering:
Skjær til marengsbunnene. Du bør sikte deg inn mot minst fire lag. Smør først en bunn med en knapp firedel av kaffekremen. Dryss over en knapp firedel av de finhakkete cashewnøttene. Gjenta prosessen til alle lagene er brukt opp. 

Dekk sidene med resten av kaffekremen og cashewnøttene. Dryss grovkvernet kaffe på toppen. 

Dekk til og sett kaldt over natten.  

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Jacqueline Chio-Lauri, The New Filipino Kitchen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her