Slik lager du potetvafler

Slik lager du potetvafler

Fremgangsmåte

  1. Mos potetene fint og bland inn melet.  
  2. Pisk egg og melk, og rør inn i deigen til en passe vaffelrøre.
  3. Rør så inn bakepulver, salt og sukker. Ha  i smeltet smør.
  4. Stek vafler i godt smurt vaffeljern.

Spises med søtt eller salt pålegg. 

Flere oppskrifter med vafler du må prøve

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lise Finckenhagens potetvafler med topping

Lise Finckenhagens potetvafler med topping

Fremgangsmåte

  1. Vafler:
    Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem. Ha potetmosen over i en bolle. Rør inn smør, rømme, egg, mel og bakepulver. Spe røren med litt melk til du får en tykk «vaffelrøre». Smak røren til med salt og pepper, eventuelt også litt revet muskat. Stek tykke og gylne potetvafler i et godt smurt vaffeljern.
  2. Røkelaks og avokadokrem:
    Rens avokadoen og mos den fint sammen med rømme og limesaft. Smak avokadokremen til med salt og pepper. Topp vaffelhjertet med en skje avokadokrem og en skive røkelaks. Pynt med frisk basilikum og kvern over litt sort pepper.
  3. Rakfisk, eple og rødløk:
    Skyll eplene godt og skjær dem i små terninger. Ha de i en liten kasserolle og tilsett vann, sitronsaft og sukker. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre og væsken har fordampet (rør jevnlig slik at det ikke svir seg i bunnen). Avkjøl kompotten og topp vaffelhjertene med en teskje eplekompott, rømme, litt finhakket rødløk, hakket gressløk og en pen skive rakfisk.
  4. Sylte, sennep, sviske og pepperrot:
  5. Pisk rømme til myk krem og bland inn sennepen. Legg en teskje sennepskrem på vaffelhjertet, topp med en tynn skive sylte og noen sviskebiter. Riv til slutt over litt pepperrot og pynt med timian eller karse.
  6. Fiken, chèvre og spekeskinke:
    Del fiken i pene båter. Skjær osten i tynne skiver eller små stykker. Legg en osteskive på vaffelhjertet. Topp med en fikenbåt og en skive spekeskinke. Dryss over litt valnøtter og drypp til slutt over litt honning og balsamico. Pynt med friske urter.
  7. Rogn, løk og rømme:
    Topp vaffelhjertet med en liten skje rømme, en liten skje rogn, finhakket løk og hakket gressløk.
  8. Spekesild med rødbetsalat:
    Vann ut silden til den er passe salt. La filetene renne godt av seg på kjøkkenpapir og skjær fisken i smale og jevne biter. Finhakk løken og hakk egget. Bland sammen rødbeter, sylteagurk, rømme, majones, halvparten av løken og halvparten av egget. Smak til med litt salt og pepper (husk at fisken er salt). Legg en skje rødbetsalat på vaffelhjertet. Topp rødbetsalaten med en sildebit, dryss over litt ekstra løk og egg og pynt med gressløk eller dill.
  9. Tyttebærkrem og revet brunost:
    Bland sammen tyttebær og rømme. Topp vaffelhjertet med en skje tyttebærkrem og riv over brunost.

Spenstige potetretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Lise Finckenhagen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her