I dag er det selveste vaffeldagen. Server dem til frokost, lunsj, middag og dessert. Her har du oppskriftene

De beste vaffeloppskriftene

(Bilde: Julia_Sudnitskaya)

Potetvafler er en fin måte å bruke rester på

 

Potetvafler

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ss
1 stk
5 dl

Fremgangsmåte

Mos potetene fint og bland inn melet.  Pisk egg og melk, og rør inn i deigen til en passe vaffelrøre. Rør så inn bakepulver, salt og sukker. Ha  i smeltet smør. Stek vafler i godt smurt vaffeljern.

Spises med søtt eller salt pålegg. 

Flere deilige oppskrifter med vafler

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Lises potetvafler med topping

Antall porsjoner

5

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

 

 

 

Vafler:
1 ss
1.5 dl
rømme/crème fraîche
2 stk
100 g
1.5 dl
Røkelaks og avokadokrem:
1 stk
Rakfisk, eple og rødløk:
3 ss
Sylte, sennep, sviske og pepperrot:
1 pakke(r)
sylte i tynne skiver, evt. ribbe- eller lammerull
Fiken, chèvre og spekeskinke:
1 ts
balsamicosirup
Rogn, løk og rømme:
Spekesild med rødbetsalat:
2 ss
finhakket sylteagurk
Tyttebærkrem og revet brunost:
1 dl
rørte tyttebær/tyttebærsyltetøy
4 stk
brunostskiver

Fremgangsmåte

Vafler:
Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem. Ha potetmosen over i en bolle. Rør inn smør, rømme, egg, mel og bakepulver. Spe røren med litt melk til du får en tykk «vaffelrøre». Smak røren til med salt og pepper, eventuelt også litt revet muskat. Stek tykke og gylne potetvafler i et godt smurt vaffeljern.

Røkelaks og avokadokrem:
Rens avokadoen og mos den fint sammen med rømme og limesaft. Smak avokadokremen til med salt og pepper. Topp vaffelhjertet med en skje avokadokrem og en skive røkelaks. Pynt med frisk basilikum og kvern over litt sort pepper.

Rakfisk, eple og rødløk:
Skyll eplene godt og skjær dem i små terninger. Ha de i en liten kasserolle og tilsett vann, sitronsaft og sukker. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre og væsken har fordampet (rør jevnlig slik at det ikke svir seg i bunnen). Avkjøl kompotten og topp vaffelhjertene med en teskje eplekompott, rømme, litt finhakket rødløk, hakket gressløk og en pen skive rakfisk.

Sylte, sennep, sviske og pepperrot:

Pisk rømme til myk krem og bland inn sennepen. Legg en teskje sennepskrem på vaffelhjertet, topp med en tynn skive sylte og noen sviskebiter. Riv til slutt over litt pepperrot og pynt med timian eller karse.


Fiken, chèvre og spekeskinke:
Del fiken i pene båter. Skjær osten i tynne skiver eller små stykker. Legg en osteskive på vaffelhjertet. Topp med en fikenbåt og en skive spekeskinke. Dryss over litt valnøtter og drypp til slutt over litt honning og balsamico. Pynt med friske urter.

Rogn, løk og rømme:
Topp vaffelhjertet med en liten skje rømme, en liten skje rogn, finhakket løk og hakket gressløk.

Spekesild med rødbetsalat:
Vann ut silden til den er passe salt. La filetene renne godt av seg på kjøkkenpapir og skjær fisken i smale og jevne biter. Finhakk løken og hakk egget. Bland sammen rødbeter, sylteagurk, rømme, majones, halvparten av løken og halvparten av egget. Smak til med litt salt og pepper (husk at fisken er salt). Legg en skje rødbetsalat på vaffelhjertet. Topp rødbetsalaten med en sildebit, dryss over litt ekstra løk og egg og pynt med gressløk eller dill.

Tyttebærkrem og revet brunost:
Bland sammen tyttebær og rømme. Topp vaffelhjertet med en skje tyttebærkrem og riv over brunost.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Johannessen, Sara

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen