Dagens rett

Kremet laksesuppe med sushi og rogn

By på denne hjemmelagde laksesuppen til sushimåltidet

By på denne hjemmelagde laksesuppen til sushimåltidet

Suppen henter ekstra kraft fra lakseben, men du kan selvsagt bruke annen type fisk i stedet.
28 Mai 2021 - 23:00

En kraftig konsentrert kremet fiskesuppe er mettende og der gjør at du trenger mindre sushi for at måltidet skal bli fullverdig. Du kan servere suppen først og (nigiri)sushien til slutt som jeg har opplevd å få på japanske fusion-restauranter som Nobu. 

Selv om det ikke tar veldig lang tid å lage denne suppen, trengs det mange ingredienser for å makse kraften i smaken. Men det er det vel verd. 

Slik lager du sushi hjemme

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Kremet laksesuppe med sushi og rogn

Kremet laksesuppe med sushi og rogn

Fremgangsmåte

Ha 1 ss smør og 2 ss olje i en tykkbunnet panne og ha i grønnsakene. Sauter dette over middels høy varme til grønnsakene er myke men ikke brune. Ha laksebenene i en egen panne og stek disse til de er gylne.

Ha grønnsakene over i en stor gryte og tilsett fiskekraften. Kok opp og ha i fiskebenene. Varm opp til kokepunktet og la kraften simre rett under kokepunktet i 15 minutter.

Sil av kraften og tilsett fløten. La koke litt inn og smak til med salt og pepper.

Server suppen med kokt ris, lakserogn og sushi ved siden av.
Sushi:
Hakk laksen grovt og tilsett finhakket chili, vårløk og sesamfrø. Tilsett kimchisausen og bland godt sammen.
Form en ball av sushiris og topp opp med lakseblandingen.
 
Husk:  All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst ett døgn før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise. 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her