Bakte poteter med sopp og bacon

Bakte poteter med sopp og bacon

Denne oppskriften gir deg to muligheter til fyll til potetene. En med meksikansk fyll, og en med det litt tradisjonelle, men deilige fyllet.

Fremgangsmåte

Bruk jevnt store poteter. Vask dem godt, slik at alle som liker skallet kan spise det.

Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Skjær et kryss i toppen og stikk flere hull i poteten med en potetstikker. Dryss litt salt i krysset. Nå er potetene klare for baking i ovn.

Potetene kan pakkes inn i aluminiumsfolie før baking, men dette er ikke nødvendig. Poteter kan også bakes i mikrobølgeovn eller på grillen. Skal de bakes i mikrobølgeovn må de ikke pakkes i folie. Skal de grilles - spesielt rett på glørne - bør du bruke folie.

I stekeovn: Potetene bakes ved 195°C i 30 - 60 min, avhengig av størrelsen.

I mikrobølgeovn: Potetene blir best hvis de bakes ved lav effekt i ca. 15 min pr. potet. Bruker du full effekt, kan du regne ca. 4 min pr. potet.

På grillen: Potetene bakes på grillen i 30 - 40 min, avhengig av størrelsen.

Når potetene er ferdige, avkjøles de litt. Skjær toppen av poteten - den skal være som et lokk. Hul ut poteten med en teskje, men la det være igjen ca. 1 cm "vegg".

Legg potetmassen i en ildfast form. Denne skal brukes til fyllet senere. For å få blanke, sprø poteter kan du pensle skallet med litt olje. Sett de hule potetene og fatet med potetmassen tilbake i ovnen på 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig stekeovn), steketid 5 - 10 min.

Unngå mikrobølgeovn til denne stekingen, selv om du kanskje bakte potetene der. Potetene får ikke sprø skorpe i mikrobølgeovnen.

Potetene er nå klare til fylling. Se oppskrifter nedenfor. Når potetene er ferdig fylt kan de settes tilbake i ovnen ved samme temperatur og steketid som tidligere. I mikrobølgeovn benyttes full effekt og ca. 1 min pr. potet.

Fyllet:

Sopp og bacon:
Finhakk ingrediensene og stek dem i smør og olje, 3 - 4 min. Smak til med salt og pepper. Bland inn potetmassen og fyll potetene. Topp med revet ost. Sett evt. potetene tilbake i ovnen før servering (beskrevet tidligere). Pynt med karse og sprøstekt bacon.

En smak av Mexico:
Stek potetmasse og salsa i smør og olje i 4 - 5 min. Smak til med salt, pepper og evt. tacokrydder. Skjær ytrefileten i skiver og stek dem raskt på sterk varme, 1 - 2 min på hver side. Fyll potetene. Pynt med avocado, finhakket løk og tortillachips. Topp med litt rømme. Varier med chili, kjøttdeig og ost som brukes til gratinering.
 
 
 
 

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen