Slik steker du biff
Aperitif

Slik steker du biff

En saftig biff kan alle klare, bare følg reglene i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Det er en fordel at biffene har noenlunde samme størrelse slik at de får den samme steketiden. Kjøttet bør ligge i romtemperatur ca. 30 minutter før steking. Dryss over litt salt og pepper rett før du legger biffene i panna.

Bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt før du legger i biffene. Men det må ikke bli brent. 

Ikke legg for mye kjøtt i panna, da avkjøles den, kjøttsaften vil sive ut og biffen får ikke den sprøe og gode stekeskorpen. Denne karamelliseringen er bedre kjent som Maillard-reaksjonen.

Når kjøttsaften begynner å piple ut av kjøttet, er det på tide å snu biffene. Ikke stikk i biffene med en gaffel når du skal snu, men bruk en stekespade eller treredskaper. Etter et par minutter vil kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt og det er på tide å ta dem ut av panna. La biffene hvile noen minutter stund før servering på et lunt sted.

Rå (rare) biff stekes 1 minutt på hver side. Medium biff stekes ca. 3 minutter på hver side. Kjernetemperaturen ligger på 52-60 grader.

Godt stekt biff med grå snittflate stekes 1 minutt på hver side på sterk varme, og ettersteker i 4 minutter på hver side på svak varme. Kjernetemperaturen ligger på 68-70 grader.

Her finner du mange andre lekre oppskrifter med biff

Bearnaisesaus lager du enkelt selv

Her er Hellstrøms oppskrift på ketchup

Pommes frites av en annen verden

Verdens beste ovnsstekte båtpoteter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
87 av 468 viner vurdert: De med flest tastaturer, sikrer seg de mest ettertraktede flaskene
+
Tester
Nyheter Burgund spesialpol januar 2022

87 av 468 viner vurdert: De med flest tastaturer, sikrer seg de mest ettertraktede flaskene

Også dette Burgund-slippet foregår digitalt. Så spisse albuer og det største budsjettet må spares til neste år når de aller mest hypede toppcuveene (les DRC og Rousseau) legges ut for salg. Men det er nok av godbiter å velge blant også i år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du må nok lage dobbel porsjon
Ukens kake
Opp ned-eplekake

Du må nok lage dobbel porsjon

Denne enkle og raske utgaven av den klassiske, franske eplekaken tarte tatin, er nemlig himmelsk god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med de moderne, saftige, sprudlende vinene som bygger på eldgamle metoder
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 25. april i Oslo

Bli kjent med de moderne, saftige, sprudlende vinene som bygger på eldgamle metoder

Stadig flere søker tilbake til det bærekrafitge og autentiske, og bobler er intet unntak. Méthode ancestrale er tilbake og gir oss deilige, vårlige og naturlig musserende viner. Denne kvelden er det fruktig pet nat som gjelder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest
Dagens rett
Pølser med ratatouille

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest

Du trenger skikkelig gode pølser og en håndfull grønnsaker. Med ratatouille blir også de som ikke liker pølser fornøyde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik mekker du en chili con carne på kort tid
Dagens rett
Enkel chili con carne

Slik mekker du en chili con carne på kort tid

I dag blir det en godt krydret kjøttrett. Hvor hett det skal bli rundt middagsbordet, er opp til deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Om du avslutter en hvit måned, skal du gjøre det med stil og kraft
Godbiter i pollisten

Om du avslutter en hvit måned, skal du gjøre det med stil og kraft

Og selvfølgelig en hvitvin som når det er sagt gjør en like god jobb som mang en rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her