Bolognese della Rogero

Fremgangsmåte

Smelt litt av smøret i en stor kjele 4-6 l, og sett denne over på svak varme. Kok rensede gulrøtter i skiver til de er møre, mos disse opp i gryten. Ha i tomater, presset hvitløk, tabasco og tomatpuré i hovedgryten. Kna kjøttdeigen i passe porsjoner i stekepannen, til den smuldrer og "gråner". Når hele partiet er ferdig, hell av "gråvannet".

Brun margarin i pannen på god varme, og stek deretter kjøttdeigen godt. Kjøttdeigen krydres i denne stekefasen. Overføres deretter til hovedgryten. Brun nytt smør for hver steking. All hovedingrediensene skal heretter innom stekepannen med brunet margarin. Helles deretter i hovedgryten. Pannen kan kokes ut med den tilmålte væsken mellom stekingene. Løk og sopp hakkes og stekes på god varme i margarin, og tilføres gryten. Småkokes i flere timer.

Viktig:
koketid under lokk: 2 timer
koketid uten lokk:
til ønsket konsistens oppnås
til spagettisaus tynn
til lasagnesaus tykk
Lang koketid: Bedre resultat.

Sendt inn av Roger Kiel Johansen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her