Butter chicken
Apéritif

Butter chicken

Butter chicken eller Murgh Mahkani er en indisk restaurant-favoritt. Oppskriften kommer helt fra Dehli, så her er smakene autentiske.

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til marinaden i en bolle, og la kyllingen marinere i minst to timer.
  2. Forvarm ovnen til 220C med grillelement. 
  3. Fordel kyllingen jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Stek i ca 8 minutter til kyllingen har fått grillmerker. Skru ned varmen til 160C og stek kyllingen videre i 20 minutter. Kyllingen trenger ikke å være gjennomstekt da den senere skal kokes i sausen.
  4. Lag sausen ved å varme stekeolje og smør i en stor gryte over middels-høy varme.
  5. Tilsett ingefær og grønn chili og stek til aromaene frigis, ca 1 minutt.
  6. Tilsett chilipulver, gurkemeie og garam masala, og stek videre i 2 minutter.
  7. Tilsett så finhakket løk og garlic paste.
  8. Bland sammen cashewsmør og tomatpurè i en bolle og tilsett gryten.
  9. Stek forsiktig i ca 2-3 minutter. Tilsett så fløten og skru ned varmen slik at curryen småkoker.
  10. Tilsett kyllinglår og evt kraft, og la det hele så vidt koke i ca 1 time. Rør i blandt og smak til med salt.
  11. Før servering, knus bukkehornsblader og strø over sausen. Tilsett litt fløte for å gi retten kontrastfarger.
  12. Strø frisk koriander over og server med ris og/eller naan-brød

Tips:
Finner du ikke sennepsolje bland 1ts sennep med 2ts rapsolje.

Katsuri methi finnes i eksotiske matvareforretninger eller bestilles på nett. 

Cashewsmør kan erstattes med 100g cashewnøtter som bløtlegger og kjøres til purè. Cashewnøttene er essensielle for at sausen ikke splitter seg. Bruker du ikke disse erstatt cashewnøtter og tomatpurè med 400g passata. 

Se våre andre indiske oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her