Butter chicken

Butter chicken

Butter chicken eller Murgh Mahkani er en indisk restaurant-favoritt. Oppskriften kommer helt fra Dehli, så her er smakene autentiske.

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden i en bolle, og la kyllingen marinere i minst to timer.

Forvarm ovnen til 220C med grillelement. 

Fordel kyllingen jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Stek i ca 8 minutter til kyllingen har fått grillmerker. Skru ned varmen til 160C og stek kyllingen videre i 20 minutter. Kyllingen trenger ikke å være gjennomstekt da den senere skal kokes i sausen.

Lag sausen ved å varme stekeolje og smør i en stor gryte over middels-høy varme. Tilsett ingefær og grønn chili og stek til aromaene frigis, ca 1 minutt. Tilsett chilipulver, gurkemeie og garam masala, og stek videre i 2 minutter. Tilsett så finhakket løk og garlic paste. Bland sammen cashewsmør og tomatpurè i en bolle og tilsett gryten. Stek forsiktig i ca 2-3 minutter. Tilsett så fløten og skru ned varmen slik at curryen småkoker. Tilsett kyllinglår og evt kraft, og la det hele så vidt koke i ca 1 time. Rør i blandt og smak til med salt.

Før servering, knus bukkehornsblader og strø over sausen. Tilsett litt fløte for å gi retten kontrastfarger. Strø frisk koriander over og server med ris og/eller naan

Tips:
Finner du ikke sennepsolje bland 1ts sennep med 2ts rapsolje.

Katsuri methi finnes i eksotiske matvareforretninger eller bestilles på nett. 

Cashewsmør kan erstattes med 100g cashewnøtter som bløtlegger og kjøres til purè. Cashewnøttene er essensielle for at sausen ikke splitter seg. Bruker du ikke disse erstatt cashewnøtter og tomatpurè med 400g passata. 

Se våre andre indiske oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen