Butter chicken

Butter chicken

Butter chicken eller Murgh Mahkani er en indisk restaurant-favoritt. Oppskriften kommer helt fra Dehli, så her er smakene autentiske.

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden i en bolle, og la kyllingen marinere i minst to timer.

Forvarm ovnen til 220C med grillelement. 

Fordel kyllingen jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Stek i ca 8 minutter til kyllingen har fått grillmerker. Skru ned varmen til 160C og stek kyllingen videre i 20 minutter. Kyllingen trenger ikke å være gjennomstekt da den senere skal kokes i sausen.

Lag sausen ved å varme stekeolje og smør i en stor gryte over middels-høy varme. Tilsett ingefær og grønn chili og stek til aromaene frigis, ca 1 minutt. Tilsett chilipulver, gurkemeie og garam masala, og stek videre i 2 minutter. Tilsett så finhakket løk og garlic paste. Bland sammen cashewsmør og tomatpurè i en bolle og tilsett gryten. Stek forsiktig i ca 2-3 minutter. Tilsett så fløten og skru ned varmen slik at curryen småkoker. Tilsett kyllinglår og evt kraft, og la det hele så vidt koke i ca 1 time. Rør i blandt og smak til med salt.

Før servering, knus bukkehornsblader og strø over sausen. Tilsett litt fløte for å gi retten kontrastfarger. Strø frisk koriander over og server med ris og/eller naan

Tips:
Finner du ikke sennepsolje bland 1ts sennep med 2ts rapsolje.

Katsuri methi finnes i eksotiske matvareforretninger eller bestilles på nett. 

Cashewsmør kan erstattes med 100g cashewnøtter som bløtlegger og kjøres til purè.

Se våre andre indiske oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen