Calzone Bolognese
Aperitif

Calzone Bolognese

Innbakt pizza er kjempegodt og med bolognese blir den enda bedre. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Løs gjæren opp i vannet tilsatt olje. Ha i salt og mel til passe fast deig. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Lag bolognese-fyllet:
Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha karbonadedeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett /buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder. 

Tips:
I stedet for buljong kan du bruke grønnsaks- eller kyllingkraft. Og i stedet for karbonadedeig kan du bruke strimlet kjøtt av svin eller kylling.

Del deigen opp i 4 og kjevle ut rundinger. Fordel fyllet på de fire deigene, kun på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen endene slik at deigen blir tett. Pensle Calzonene med sammenvispet egg. Gni utover ca. 1 ts tomatpuré og dryss over litt oregano og revet ost. Stekes på 225° C i ca. 20-25 minutter.

Her er det bolognese som er inspirasjonen, men med noen "ulovlige" avstikkere, for en bolognese skal ikke lages med tomat i det hele tatt. 

Se våre andre oppskrifter på calzone

Her kan du lese om den ekte bolognese

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her