Cannelloni med kyllingkjøttdeig
Foto: Astrid Hals

Cannelloni med kyllingkjøttdeig

Cannelloni er pastaplater formet som et rør, med en eller flere typer fyll i. Denne kyllingvarianten er et magrere alternativ til f.eks lasagne, og er en sikker vinner også hos barna.

Fremgangsmåte

Kok lasagneplatene i saltet vann tilsatt litt olje. Kok dem ca. 5 minutter.
 
Dekk en stekeplate med plastfolie og smør olje over.Ta opp lasagneplatene av kjelen og legg platene på stekeplaten.
 
Skjær løken i tynne båter og skyll spinaten. Stek kjøttdeigen i to omganger i en stekepanne over høy varme, slik at den får en fin stekeskorpe. Bryt opp den stekte kjøttdeigen med en gaffel til den blir finkornete.
 
Ta opp kjøttdeigen og stek rødløken raskt til den blir blank men ikke tar farge. Ha i presset hvitløk det siste minuttet av steketiden og tilsett spinat og snøfrisk og vend det inn  pannen.
 
Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og smak til med salt og pepper.
 
Legg fyllet i en stripe på lasagneplatene og rull sammen. Legg rullene i en ildfast form og ha resten av fyllet over.
 
Riv over parmesan og sett formen i stekeovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.
 
Cannelloni smaker godt med en grønn salat og fileter av rosa grapefrukt.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her