Finhakk sjalottløk og kantareller. Ha ca 2 ss smør i en stekepanne, blank løken og kantarellen i 3 min. Ha i grappaen og tenn på spritdampen (grappa kan sløyfes). Hell over fløten, kok opp og smak til med salt, pepper, muskat og sitronsaft. Rør inn finhakket persille. Legg finstrimlet laks i pannen og la den trekke i ca. 3 min.
Fosskok pastaen samtidig som sausen tilberedes (husk salt og litt olje i kjelen). Fersk pasta smaker best!
Anrett nykokt pasta på en varm tallerken. Hell over pastasausen. Ha på litt skavet parmasan og grovkvernet svart pepper.
Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.
Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.
Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?