Festkake med bringebærmousse, rabarbra og marengssmørkrem
Dansukker.no

Festkake med bringebærmousse, rabarbra og marengssmørkrem

Sommersmaken er sikret for denne festkaken med rabarbrasyltetøy, bringebærmousse og en fluffy marengssmørkrem.

Fremgangsmåte

Lag syltetøyet og moussen dagen før.

Rabarbrasyltetøy med hylleblomst:
Skyll rabarbraen og skjær den i skiver. Bland den med resten av ingrediensene en kasserolle. La koke i ca. 7–8 minutter. Skum godt av. Kjør eventuelt rabarbrasyltetøyet i mikser. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

Bringebærmousse:
Kok opp vann og sukker. Kok sukkerlaken til 121 °C.
Visp eggehvitene på lav hastighet. Når sukkerlaken er 115 °C, visper du kraftigere. Still ned temperaturen, og hell i sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper. Visp til den er avkjølt.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Miks bringebærene, og sil ut kjernene. Du skal sitte igjen med 250 gram bringebærpure. Varm litt av pureen i en kasserolle, og smelt gelatinen i pureen. Tilsett resten av pureen.

La avkjøles og vend inn i marengsen. Vend til slutt inn vispet krem og rømme. Hell nesten all røren i to silikonformer/kakeformer med diameter på 18 cm, og hell resten av moussen i silikonmatter med ulike former. Disse brukes som dekorasjon. Se bildet.

La avkjøles over natten, og sett deretter i fryseren.

Kakebunn:
Sett ovnen på 175 °C. Visp egg og sukker luftig i ca. 10 minutter. Sikt og vend inn de tørre ingrediensene. Bland forsiktig røren til den er jevn.

Fordel røren i 2 smurte springformer/kakeringer med diameter på 18 cm. Stryk røren opp til kanten på formen med en skrape. Stek i nedre del av ovnen i 18–20 minutter. Ta ut bunnene, og la dem avkjøles litt før du vender dem opp-ned på et bakepapir. La avkjøles helt.

Marengssmørkrem:
Varm eggehvite og sukker under visping til 65–70 °C i en rustfri bolle over vannbad eller til sukkerkrystallene er oppløst. Hell røren over i en kjøkkenmaskin, og visp den opp til en fast marengs. Visp til marengsen er avkjølt. Tilsett smøret i flere omganger, og visp i noen minutter til du får en blank smørkrem. Tilsett vaniljesukkeret, og rør. Fyll i en sprøytepose med rund spiss.

Montering:
Del bunnene i to. Legg én bunn på et kakefat, stryk over syltetøy og fordel over én av moussene. Legg på neste bunn, sprøyt ut et lag med smørkrem og stryk utover. Legg på neste bunn og den andre moussen. Legg på den siste bunnen.

Stryk et lag med smørkrem rundt kaken og la stå i kjøleskap i 20 minutter. Sprøyt deretter små topper rundt kaken og dra disse oppover med en liten palettkniv. Pynt med friske bær og moussen som ble til overs.

Tips:
La kaken stå litt i romtemperatur før servering. Den blir da saftigere og marengssmørkremen får en mykere konsistens.

Se våre andre festkaker 

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her