Fiskekaker med coleslaw og rotpure
Foto: istock

Fiskekaker med coleslaw og rotpure

Slik blir selv fiskekaker festmat.

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene til kakene i en foodprosessor. Kjør alt raskt sammen. Form store flate kaker og stek dem gylne og sprø i smør/margarin/olje. 
  2. Tips:
    De fleste vanlige fiskesorter kan brukes som sei, hyse, lyr eller torsk.
  3. Rotpure:
    Skrell og kutt kålrot og gulrot i terninger. Kok møre i appelsinjuice og vann. Kjør til pure sammen med smør. Smak til med salt og pepper.
  4. Coleslaw:
    Riv hodekål fint med mandolin eller ostehøvel. Legg i iskaldt vann mens du skjærer squash i julienne (tynne strimler) og vårløk i tynne skiver.
  5. Bland majones og rømme med sitronsaft, smak til med salt og pepper, og bland inn gressløk. 
  6. Sil av vannet av kålen, bland den med squash og vårløk og vend inn majonesmiksen. 
  7. Servering:
    Fordel pureen på tallerkener. Ha coleslaw i en kopp klem lett ned og vend den over pureen.
  8. Topp med en fiskekake. Pynt med bladgrønt og et dryss med paprikapulver.

Se våre andre oppskrifter på fiskekaker 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her