Grillet laksefilet med jordskokkpure og valnøtt- sjampinjongolje
Foto: Tom Haga

Grillet laksefilet med jordskokkpure og valnøtt- sjampinjongolje

Det er ikke mye som skal til for å forvandle denne til en «proff» rett. Likevel er den svært enkel å tilberede.

Fremgangsmåte

Skjær laksen i 6 like store stykker. Gni dem inn med valnøttolje, salt og kvernet hvit pepper.

Skrell jordskokkene og skjær dem i grove stykker. Kok jordskokkene møre i vann uten salt.

Slå av vannet og kjør jordskokkene til en glatt pure med kokende fløte til passe fast konsistens. Smakes til med salt og pepper.

Skjær sjampinjongene i terninger 5x5 mm.

Rist valnøttene i tørr panne til de blir gylne, dryss på litt salt. Ta dem ut av pannen og kutt hver halve valnøtt i fire.

Stek sjampinjongene i samme panne i solsikkeolje. Tilsett valnøttolje og valnøttkjerner. Smak til med salt og pepper.

Legg laksen på grillen med kjøttsiden ned. Legg på lokket og grill dem til du lett kan trekke av skinnet.

Legg laksen på tallerkener sammen med jordskokkpure og valnøtt-sjampinjongoljen rundt. Legg på grovkuttet persille og småbladet salat og ha kapersen på.

Tips: Denne retten kan du godt lage i stekepannen også - stek da laksefileten med den peneste siden ned til den har fått fin stekeskorpe, snu fileten og stek ett minutt på den andre siden. Laksen bør ha en lett rå kjerne.

Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her